Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 27, 2022
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » TÂRGOVIŞTE: 4,2 milioane de lei pentru Cartierul Romlux. Vezi ce va face Primăria cu banii!

TÂRGOVIŞTE: 4,2 milioane de lei pentru Cartierul Romlux. Vezi ce va face Primăria cu banii! 

parcare semper targoviste 3

Primăria Târgovişte a obţinut o finanţare nerambursabilă în valoare de 4,2 milioane de lei pentru dezvoltarea comunităţii din Cartierul Romlux, prin implementarea unor măsuri de integrare socială şi educaţională pentru un grup ţintă de 570 de locuitori. De asemenea, vor fi reabilitate locuinţele pentru 194 de persoane şi vor fi incluşi în programe after school 96 de copii.

„Este numai primul pas pe care-l facem în zona comunităţilor marginalizate. Lucrăm în momentul de faţă la un proiect şi mai mare, de aproape 15 milioane de euro, care vizează carrtierele Romlux, Prepeleac şi Matei Voievod, unde intenţionăm să intervenim foarte hotărât la infrastructură, astfel încât aceste «pete» pe obrazul municipiului Târgovişte să fie şterse. Cred că sosise vremea să rezolvăm aceste probleme pe care oraşul de are de foarte mult timp”, ne-a declarat primarul Cristian Daniel Stan.

Proiectul care a fost deja aprobat pentru Cartierul Romlux presupune şi acordarea de subvenţii pentru angajatorii care încadrează în câmpul muncii persoane din această comunitate defavorizată, seturi de analize medicale gratuite, servicii de îngrijire la domiciliu, acordarea unor kit-uri medico-sanitare şi finanţarea unor planuri de afaceri.

Adaugă un Comentariu

*