Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 22, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » TÂRGOVIŞTE: 700 de concurenţi din toată ţara participă duminică la semimaraton

TÂRGOVIŞTE: 700 de concurenţi din toată ţara participă duminică la semimaraton 

conferinta semimaraton targoviste

Duminică, 28 mai 2017, de la ora 09:30, se va desfăşura la Târgovişte o competiţie semimaraton, cu participarea a 700 de persoane din toată ţara, plus doi alergători din străinătate, respectiv Irak şi Japonia. De asemenea, unul dintre concurenţi vine pe jos din Bucureşti, apoi intră în competiţie la cea mai grea probă, cea de 21 de kilometri. Este al doilea an consecutiv când se organizează acest eveniment, care nu pune accent în mod deosebit pe rezultatele sportive, după cum s-a exprimat primarul Cristian Daniel Stan, ci pe încurajarea unui stil de viaţă sănătos.

„Va fi un eveniment deosebit. Ca şi la prima ediţie, semimaratonul de la Târgovişte nu pune neapărat accent pe competiţia în sine, pe rezultatele sportive. Vrem să încurajăm un stil de viaţă sănătos, vrem să încurajăm mişcarea, vrem să încurajăm buna dispoziţie. Această a doua ediţie va fi absolut deosebită. Avem 700 de participanţi din foarte multe zone din România. Cu titlu de exemplu, vă menţionez că avem 261 de concurenţi din municipiul Bucureşti care vor alerga pe străzile din municipiul Târgovişte.

Dincolo de evenimentul în sine, cred că este o propagandă deosebită pentru municipiul Târgovişte, pentru reperele culturale, istorice pe care le oferă în acest moment. Sperăm să ne ajute şi vremea. oricum, şi dacă plouă se va alerga, fiindcă cei care participă la acest semimaraton sunt oameni obişnuiţi cu toate aceste probleme care pot apărea”, ne-a spus Cristian daniel Stan – primarul municipiului Târgovişte, participant la prima ediţie a semimaratonului şi posibil concurent şi anul acesta.

Iniţiatorul semimaratonului de la Târgovişte, Tiberius Georgescu – preşedintele Asociaţiei Respiro, ne-a îndemnat să ne gândim de două ori înainte de a spune că mişcarea n u este pentru noi. Dimpotrivă! Cu cât facem mai multă mişcare, cu atât vom deveni mai rezistenţi. Trebuie, de asemenea, să reţinem că multe dintre boli pot fi prevenite printr-un stil de viaţă sănătos, ceea ce înseamnă şi mişcare.

„Prin evenimentul pe care-l organizăm duminică, ne adresăm în special celor care nu fac suficientă mişcareVom avea printre concurenţi şi persoane cu dizabilităţi, care trebuie să reprezinte o provocare pentru noi toţi. Mă bucur nespus de mult că putem promova o cultură a mişcării. Îi rugăm pe târgoviştenii care nu s-au înscris la semimaraton să vină pe Platoul Prefecturii şi, astfel să dea un semnal concurenţilor că apreciază valorile, că acţionează şi fac o schimbare”, a declarat Tiberius Georgescu.

Semimaratorul de la Târgovişte, prin cele patru probe – 2,5 km, 5 km, 10 km şi 21 km, răspunde tuturor categoriilor de persoane. În total, s-au înscris aproximativ 700 de concurenţi, după cum urmează: 133 la proba de 2,5 km, 175 la 5 km, 209 la 10 km şi 157 la 21 km. Toţi vor primi din partea organizatorilor, gratuit, kit-ul de participare, iar la final 126, respectiv cei ce se vor clasa pe podium la toate probele şi categoriile de vârstă, vor fi răsplătiţi cu cupe şi diplome. De asemenea, sponsorii evenimentului vor acorda, prin tragere la sorţi, 71 de premii.

Semimaratonul de duminică, 28 mai 2017, este organizat de Asociaţia Respiro, în parteneriat cu Primăria Târgovişte şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Detalii pe www.semimaraton.targulvietii.ro.

În data de 28.05.2017, în intervalul 9.00 – 13.30, cu prilejul semimaratonului organizat de Asociația Respiro, Poliția Locală Târgoviște, prin Serviciul Circulație, vă infomează că traficul rutier va fi închis pe traseul: Piața Tricolorului – Bulevardul Libertății – strada Calea Domnească –  strada Aleea Coconilor – Parcul Chindia – strada Calea Domnească – strada Lt. Pârvan Popescu (Liceul Petru Cercel) – strada Calea Câmpulung – strada Dr. Marinoiu – strada Alexandru Ioan Cuza – strada Plutonier Dițescu Stan – strada Stelea – Bulevardul Libertății – Piața Tricolorului.

Adaugă un Comentariu

*