Știri, Muntenia-Sud, România|luni, septembrie 28, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » TÂRGOVIŞTE: Adolescent de 15 ani, reţinut pentru tâlhărie

TÂRGOVIŞTE: Adolescent de 15 ani, reţinut pentru tâlhărie 

arest ipj

Poliţiştii târgovişteni de la Investigaţii Criminale au reţinut pentru 24 de ore un adoles cent în vârstă de 15 ani, care se face vinovat de săvârşirea infracţiunii de tălhărie. Cel în cauză urmează a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Potrivit IPJ Dâmboviţa, la începutul lunii iunie, tânărul a abordat pe stradă doi băieţi, de 10 şi 11 ani, şi, prin violenţă, i-a deposedat de telefoanele mobile.

Recomandări pentru a nu deveni victima unei tâlhării:
– Atunci când vă deplasaţi prin zone aglomerate sau mai puţin tranzitate, nu vă expuneţi la vedere bijuteriile, telefonul mobil şi manifestaţi atenţie sporită asupra poşetelor, genţilor şi portmoneelor.
– Nu vă lăudaţi persoanelor cunoscute întâmplător cu valorile pe care le deţineţi asupra dumneavoastră sau la domiciliu.
– Când vorbiţi la telefonul mobil pe stradă, manifestaţi atenţie la persoanele din jurul dumneavoastră şi observaţi-le reacţia.
– Dacă se încearcă smulgerea bunurilor personale, acţionaţi prompt şi alertaţi persoanele din imediata apropiere.
– Opuneţi rezistenţă numai dacă integritatea dumneavoastră fizică nu este pusă în pericol. În caz contrar, renunţaţi la obiectele pretinse de agresor şi anunţaţi imediat Poliţia la 112.
– Evitaţi să vă deplasaţi după lăsarea întunericului sau la ore târzii pe alei neiluminate, izolate şi necirculate, parcuri, pasaje subterane, parcări izolate, locuri din apropierea barurilor , iar dacă deplasarea este absolut necesară, apelaţi la serviciile de taximetrie autorizate.
– Dacă sunteţi în pericol, cereţi sprijinul persoanelor de pe stradă, intraţi în cel mai apropiat magazin sau sunaţi la uşa unei locuinţe cu ferestre luminate;
– Dacă vă aflaţi sub influenţa alcoolului, rugaţi să vi se comande un taxi şi nu acceptaţi să fiţi însoţiţi de persoane necunoscute;
– Luaţi atitudine faţă de manifestările antisociale şi nu protejaţi infractorii prin tăcere. Gândiţi-vă că următoarea victimă puteţi fi chiar dumneavoastră!

Adaugă un Comentariu

*