Știri, Muntenia-Sud, România|luni, februarie 17, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » TÂRGOVIŞTE: Ambasadoarea Israelului, vizită la Şcoala „Smaranda Gheorghiu”

TÂRGOVIŞTE: Ambasadoarea Israelului, vizită la Şcoala „Smaranda Gheorghiu” 

vizita ambasadoare israel 2

Excelenţa Sa Tamar Samash – ambasadoarea Statului Israel în România a vizitat, astăzi – 11 mai 2017, Şcoala „Smaranda Gheorghiu” din Târgovişte, unitate de învăţământ care a luat fiinţă, în anul 1916, datorită donaţiei unei familii de industriaşi evrei: Elisa şi Samuil A. Iosef. Invitaţia a fost lansată de Comunitatea Evreilor din Bucureşti, preşedinte Paul Schwartz, şi Asociaţia de Prietenie România-Israel, preşedinte Ileana Ghenciulescu.

Înaltul oaspete a fost întâmpinat de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Alexandru Oprea şi primarul municipiului Târgovişte – Cristian Daniel Stan. La eveniment, au participat, alături de conducerea şcolii, subprefectul judeţului – Criprian Pasailă, vicepreşedinta CJD Claudia Gilia, inspectorul şcolar general Sorin Ion şi adjunctele sale – Gabriela Istrate şi Cristina Stroe.

vizita ambasadoare israel 1

Excelenţa Sa Tamar Samash a descoperit cu bucurie, ca preşedintă a juriului concursului „Cine câştigă Israelul, câştigă aplauze!”, că elevii de la „Smaranda Gheorghiu” au învăţat lucruri interesante despre statul Israel, în semn de respect faţă de cei datorită cărora există şcoala lor. La finalul competiţiei, le-a completat cunoştinţele cu informaţii inedite despre ţara sa. Pe tot parcursul vizitei, ambasadoarea statului Israel le-a vorbit copiilor în limba română. Programul a cuprins şi un moment artistic.

elevi smaranda gheorghiu

În Şcoala „Smaranda Gheorghiu” din Târgovişte învaţă copii români, bulgari şi romi. În perioada 2013-2014, instituţia de învăţământ a beneficiat de ample lucrări de reabilitare, extindere şi modernizare, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană implementat de Primărie.

Adaugă un Comentariu

*