Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, octombrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » TÂRGOVIŞTE: Angajaţi de la Asistenţă Socială au încasat indemnizaţia unei femei moarte!

TÂRGOVIŞTE: Angajaţi de la Asistenţă Socială au încasat indemnizaţia unei femei moarte! 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.igj.ro)

Trei angajaţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială Târgovişte, instituţie subordonată Consiliului Local Municipal, sunt cercetaţi de Poliţie şi Parchet pentru săvârşirea mai multor infracţiuni. Doi inspectori de specialitate şi un casier, acum eliminaţi din sistem prin desfacerea contractelor de muncă, au adus un prejudiciu de 15.884 de lei. Plângerea către organele de urmărire penală a fost făcută de conducerea DAS.

Practic, pe parcursul mai multor luni (01 mai 2015 – 01 martie 2017), cei în cauză şi-ar fi însuşit indemnizaţia unei persoane cu handicap grav care decedase! Cazul a ieşit la iveală în luna februarie 2017, ne spune Marcela Iordache – director DAS Târgovişte, în urma unui control întreprins în cadrul instituţiei.

Bătrânica în numele căruia inspectoarea DAS ridica banii de la casierie, era de fel din Gura Ocniţei şi locuia în Târgovişte având viză de flotant. În luna august 2016, femeia de 93 de ani a decedat, însă la Direcţia de Asistenţă Socială totul a rămas ascuns de către cei implicaţi, pentru a putea ridica indemnizaţia bătrânei. Abia când s-a luat la puricat dosarul şi a fost chestionată şi familia femeii, s-a ajuns la concluzia că s-au săvârşit ilegalităţi grave de către inspectorii DAS.

„Solicitând o nouă viză de flotant, am constatat că persoana cu handicap este decedată din august 2016 şi că suma acordată lunar, cuvenită persoanei cu handicap, a fost ridicată din casieria unităţii de către o salariată a Direcţiei”, ne-a informat directoarea Marcela Iordache.

Conform legii, banii nu puteau fi ridicaţi decât de către persoana beneficiară, în baza cărţii de identitate şi cu semnătură de primire! În cazuri speciale, puteau fi luaţi în baza unei procuri speciale. Inspectorul DAS nu avea ce să caute la ghişeu să ridice indemnizaţia, iar casierul nu avea voie să elibereze sumele de bani, aşa, oricui. Se pare însă că aceştia lucrau în complicitate.

Este cercetat de oamenii legii şi inspectorul care trebuia să se ocupe de documente, să cunoască îndeaproape şi să actualizeze cu date noi dosarul aflat în plată. Necazul s-a răsfrânt şi asupra şefilor de la Serviciile de Asistenţă Socială şi Prestaţii Sociale, care au fost cercetaţi disciplinar şi schimbaţi din funcţii.

„S-a dispus, ca sancţiune disciplinară conform Codului Muncii, desfacerea contractului de muncă pentru trei saalriaţi, retrogradare din funcţia deţinută pentru doi salariaţi şi reducerea salariului cu 5% pentru o lună pentru un salariat. Valoarea prejudiciului este de 15.884 lei, Direcţia de Asistenţă Socială urmând a se constitui parte civilă”.

Adaugă un Comentariu

*