Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, septembrie 23, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » TÂRGOVIŞTE: Anul universitar 2017-2018 a debutat în stil european, în amfiteatrul grecesc!

TÂRGOVIŞTE: Anul universitar 2017-2018 a debutat în stil european, în amfiteatrul grecesc! 

deschidere an UVT 3

În amfiteatrul grecesc din Campusul Universităţii Valahia din Târgovişte, s-a dat astăzi, 29 septembrie, startul anului de învăţământ superior 2017-2018. Alături de studenţi, cadrele didactice şi rectorul Călin Oros, s-au aflat Alexandru Oprea – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Antonel Jîjîie – prefectul judeţului, Cristian Daniel Stan – primarul municipiului Târgovişte, deputaţii Claudia Gilia, Oana Vlăducă şi Corneliu Ştefan, reprezentanţi ai instituţiilor deconcentrate, consilieri locali şi judeţeni.

Amfitrionul evenimentului, rectorul Călin Oros, a venit însoţit de un copil pe care l-a numit domnul Thomas, care, aşa cum spunea Oros, este elev în clasa întâi şi, în scurt timp, va deveni cadru didactic al Universităţii, apoi – rector. Călin Oros le-a mulţunmit celor de faţă pentru prezenţă şi i-a asigurat că Universitatea Valahia nu este bună, ci foarte bună, după care a argumentat acest statut cu exemple concrete.

deschidere an UVT 4

 

„La acest moment, structura universităţii cuprinde zece facultăţi, respectiv nouă facultăţi în Târgovişte şi una la Alexandria. Şcolarizăm peste 7.000 de studenţi în peste 80 de programe de studiu pentru licenţe, pentru master şi pentru doctorat.

Corpul profesoral al Universităţii este format din 273 de cadre didactice, la care se adaugă 20 de cercetători şi 175 de angajaţi ca personal didactic ajutător. Universitatea Valahia beneficiază de o bază materială modernă, unde putem derula un învăţământ de calitate, care să fie performant, comparabil cu al altor universităţi din România.

Obiectivul nostru este ca, în următorii 10 ani, Universitatea Valahia din Târgovişte să ajungă în primele 10 instituţii de învăţământ superior din România. Pentru anul 2017-2018, obiectivul final pe care ni-l dorim este schimbarea mentalităţii resursei umane ce deserveşte această universitate”, a spus Călin Oros.

„Mă simt onorat de faptul că, la ora actuală, patru absolvenţi ai Universităţii dumneavoastră conduc fabrici ale unui concern important în această lume. Universitatea Valahia nu trebuie să producă doar studenţi foarte bine pregătiţi, ci tebuie să aibă studenţi care să fie capabili să creeze ceea ce ne dorim cu toţii, o economie funcţională de piaţă”, a precizat Alexandru Oprea.

deschidere an UVT 2Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, consideră că Universitatea Valahia este cel mai bun lucru care s-a întâmplat în judeţul nostru de după revoluţie.

„Mă simt onorat de faptul că, la ora actuală, patru absolvenţi ai Universităţii dumneavoastră conduc fabrici ale unui concern important în această lume. Universitatea Valahia nu trebuie să producă doar studenţi foarte bine pregătiţi, ci tebuie să aibă studenţi care să fie capabili să creeze ceea ce ne dorim cu toţii, o economie funcţională de piaţă”, a precizat Alexandru Oprea.

Cristian Daniel Stan, primarul municipiului Târgovişte, a mărturistit celor de faţă că vine de fiecare dată la deschiderea anului universitar copleşit de emoţii pentru faptul că este absolvent al acestei instituţii de învăţământ superior şi pentru că datorează Universităţii Valahia nu numai pregătirea profesională, dar şi formarea sa ca om.

„Nu există nicio instituţie la nivelul municipiului care să fii contribuit într-o măsură la fel de mare ca Universitatea Valahia la dezvoltarea comunităţii târgoviştene post decembriste”, a declarat Cristian Daniel Stan.

Felicitări la început de an universitar a adresat studenţilor şi cadrelor didactice şi prefectul Antonel Jîjîie, în mod desosebit rectorului Călin Oros pentru ideea de a organiza evenimentul într-un format european, afară, în amfiteatrul grecesc. Manifestările s-au încheiat cu un scurt program artistic oferit de studenţii Facultăţii de Muzică.

deschidere an UVT 1

Adaugă un Comentariu

*