Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, februarie 27, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » TÂRGOVIŞTE: Asociaţia „Be You” îi ajută pe elevi să descopere oportunităţile şi programele UE

TÂRGOVIŞTE: Asociaţia „Be You” îi ajută pe elevi să descopere oportunităţile şi programele UE 

be you 1

Asociaţia „Be You” Târgovişte a organizat, astăzi – 24 mai 2017, la Colegiul Național Constantin Carabella, seminarul „Oportunități UE pentru tineri” și atelierul „Diversitate în context european”. Evenimentul a avut ca scop informarea elevilor despre oportunitățile și programele de tineret ale Uniunii Europene, prin discuții interactive, dezbateri și prezentări video.

be you 3

Seminarul de informare „Oportunități UE pentru tineri” a fost urmar de atelierul „Diversitate în context european”, în cadrul căruia elevii au înțeles esența diversității care constă în descoperirea de sine, descoperirea unicității și punerea în comun a valorilor, competențelor și trăsăturilor distinctive care să ducă la unitatea de idei și la realizarea scopurilor comune.

„Prejudecățile și stereotipurile ne împiedică să cunoaștem valoarea celor din jurul nostru, tendința noastră fiind respingerea a ceea ce este necunoscut, mai ales când vine vorba de alte naționalități sau culturi. Prin jocul de rol, elevii au pus în scenă diferite situații și au intrat în pielea personajelor ce aparțineau diferitelor culturi din spațiul european. Scenetele au surprins situații de toleranță, dar și intoleranță în ceea ce privește diversitatea culturală, etnică, religioasă.

be you 2

Concluziile în urma jocului de rol au evidențiat necesitatea unității în diversitate și importanța valorilor și principiilor pe care se întemeiază Uniunea Europeană: respectarea demnității umane, libertății, democrației, egalității, respectarea drepturilor omului, inclusiv a drepturilor persoanelor care aparțin minorităților, valori ce sunt indispensabile bunei funcționări a societăților democratice”, spune Ilona Balint – vicepreşedinte Asociaţia „Be You”.

Adaugă un Comentariu

*