Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iulie 4, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » TÂRGOVIŞTE: Avocatului Poporului anchetează cum a murit în spital băiatul de 13 ani

TÂRGOVIŞTE: Avocatului Poporului anchetează cum a murit în spital băiatul de 13 ani 

Sursa foto: România TV

Moartea copilului de 13 ani din Târgovişte, urmare unei embolii pulmonare, a bulversat întreaga opinie publică românească. Cetăţenii acestei ţări nu înţeleg cum a putut pieri un băiat de 13 ani, internat în spital în urma unor complicaţii apărute după operaţia de apendicită, din cauza unei pneumonii. Cazul naşte în continuare întrebări.

Oamenii nu au încredere în anchetele realizate de Colegiile Medicilor, care, de cele mai multe ori, s-au dovedit organisme ce au acoperit greşeli deosebit de grave, nicidecum să ia măsuri drastice împotriva vinovaţilor. În afară de faptul că se efectuează cercetări de către Poliţie şi Parchet, cazul a intrat şi în atenţia Avocatului Poporului. Instituţia s-a sesizat din oficiu vizând posibila încălcare a articolelor 34 şi 49 din Constituţia României privind dreptul la ocrotirea sănătăţii şi protecţia copiilor şi a tinerilor.

„Din informațiile difuzate de către presă, reiese faptul că acest copil a fost internat în spital în data de 27 decembrie 2016 și a fost operat în aceeași zi. Întrucât evoluția sa a fost favorabilă, copilul a fost externat în data de 3 ianuarie 2017. În data de 4 ianuarie 2017, copilul s-a simțit rău, iar părinții l-au adus din nou la spital. Deși medicii susțin că i s-au făcut investigațiile necesare, familia copilului acuză medicii de neglijență. Aceștia susțin că au solicitat în repetate rânduri intervenția medicilor deoarece copilul acuza dureri, iar starea de sănătate a acestuia se deteriora, însă medicii nu au manifestat interes pentru acest caz”, se arată în comunicatul Avocatului Poporului.

Este ştiut că încrederea în actul medical desfăşurat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte a scăzut considerabil. În ultimii ani, dâmboviţenii au preferat, atunci când au avut probleme de sănătate, să meargă la spitalele din Bucureşti. Mulţi târgovişteni nu înţeleg de ce medicii nu au luat decizia transferării copilului la o unitate spitalicească din Capitală, dacă s-au simţit depăşiţi de situaţie.

Adaugă un Comentariu

*