Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 9, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » TÂRGOVIŞTE: Cal, lăsat să agonizeze, legat şi rănit, pe un câmp de la marginea oraşului!

TÂRGOVIŞTE: Cal, lăsat să agonizeze, legat şi rănit, pe un câmp de la marginea oraşului! 

cal abandonat 1

Misiune comună DSVSA Dâmboviţa şi cele două asociaţii pentru protecţia animalelor existente în Târgovişte, astăzi – 2 mai 2017, pentru salvarea unui biet cal, lăsat să agonizeze, legat şi plin de răni, pe un câmp de la marginea oraşului, în zona dintre Combinatul de Oţeluri Speciale şi Cartierul Prepeleac.

Cazul a fost anunţat la Direcţia Sanitar-Veterinară, care însă nu dispune de un adăpost unde să se poată îngriji de animelele schingiuite. Prin urmare, au fost contactataţi Cristina Păun şi Daniel Domalski, care au deplasat imediat la faţa locului o maşină specială pentru a prelua calul. Medicii veterinari i-au administrat tratamentul adecvat şi au început procedura de identificare a proprietarului, animalul fiind microcipat. Potrivit legislaţiei, individul se face vinovat de abandon şi rele tratamente, astfel că riscă nu doar o amendă, ci şi închisoarea.

cal abandonat 2

Calul se află în acest moment în adăpostul administrat de Cristina Păun. Din fericire, mănâncă şi bea apă, chiar dacă nu se poate ridica, astfel că medicii veterinari speră să-l salveze, chiar dacă are răni multiple şi este deshidratat, după ce a zăcut se pare mai multe zile în soare, în locul de unde a fost ridicat în această după-amiază.

Adaugă un Comentariu

*