Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, septembrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » TÂRGOVIŞTE: „Cantacuzinii” au intrat în finala concursului naţional Euro Quiz 2017

TÂRGOVIŞTE: „Cantacuzinii” au intrat în finala concursului naţional Euro Quiz 2017 

euro quiz

Echipa „Cantacuzinii” din Târgoviște și echipa „Muzzy” din Constanța au intrat în finala Euro Quiz 2017, competiție dedicată elevilor de clasa a VI-a, organizată de Reprezentanța Comisiei Europene în România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale. Cele două echipe se vor confrunta în etapa finală, difuzată de TVR în această vară.

„Cantacuzinii” şi „Muzzy” s-au delimitat de restul concurenților prin viteza de răspuns, obținând același punctaj (244 de puncte din 250). Echipa „Cantacuzinii”, de la Colegiul Național „Constantin Cantacuzino” din Târgoviște, coordonată de profesoara Florina Sorescu, și-a asigurat victoria răspunzând celor 50 de întrebări în timpul record de 11 minute. Pe de altă parte, echipa „Muzzy”, de la Școala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul” din Constanța, coordonată de profesoara Mirela Roşioru, a ajuns în finală completând chestionarul în puțin peste 14 minute.

Competiția Euro Quiz este o activitate antrenantă și educativă, deschisă tuturor elevilor de clasa a VI-a din școlile gimnaziale naționale. Scopul său este de a spori și de a consolida în rândul elevilor cunoștințele despre Uniunea Europeană, precum și de a dezvolta abilitățile de lucru în echipă. La concurs participă echipe formate din patru copii de clasa a VI-a, conduși de un profesor coordonator. Finaliștii concursului vor câștiga următoarele premii: biciclete și echipament de protecție pentru elevi și genți de călătorie pentru profesori.

Mai mult, în cadrul concursului Euro Quiz, au fost organizate vizite în școli din zece județe din România, și anume: Giurgiu, Teleorman, Ialomița, Vaslui, Brăila, Galați, Călărași, Buzău, Tulcea și Constanța. Vizitele au fost inspirate de un program de edutainment (educație prin joc) și s-au bucurat de prezența renumitei sportive Gabriela Szabo.

Concursul Euro Quiz face parte din inițiativa „Europa, casa noastră”, o campanie educațională pe teme europene, dezvoltată de Reprezentanța Comisiei Europene în România. Aceasta include și competiția Lider European, adresată elevilor de liceu, care va fi lansată în această toamnă.

Adaugă un Comentariu

*