Știri, Muntenia-Sud, România|luni, decembrie 5, 2022
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » TÂRGOVIŞTE: Concert simfonic de Ziua Europei, la Teatrul Tony Bulandra

TÂRGOVIŞTE: Concert simfonic de Ziua Europei, la Teatrul Tony Bulandra 

conferinta concert simfonic targoviste

Anul acesta, concertul simfonic „Primăvara clasică europeană”, organizat de Primăria Târgovişte şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa pentru a marca „Ziua Europei”, se mută, din cauza vremii nefavorabile, de la Curtea Domnească la Teatrul Tony Bulandra.

Marţi, 9 mai 2017, de la ora 19:00, vor încânta publicul sopranele Ana Cebotari, Tatiana Caisîn şi Daniela Cîrstea, tenorii Vlad Miriţă, Florin Georgescu şi Liviu Indricău şi Orchestra Simfonică Muntenia – dirijor Daniel Jinga. De asemenea, vor mai urca pe scenă naistul Cristi Moroianu, pianistul Ştefan Doniga şi Corul de copii Bravissimo – dirijor Elena Radu.

Maestrul Florin Georgescu ne-a mărturisit că pentru domnia sa va fi o seară cu totul şi cu totul specială, întrucât va sărbători 40 de ani de carieră artistică. „Îi mulţumesc Bunului Dumnezeu că nu mă târăsc nici vocal, nici fizic. În urmă cu 40 de ani, în luna mai, am fost teleportat de la Oţelinox pe scena «Cântarea României». De atunci, am rămas definitiv în lumea artei”.

Dirijorul Daniel Jinga, despre care tenorul Florin Georgescu spune că este cel mai modern dirijor pe care îl are România, spune că a pregătit un concert dinamic. Vor fi abordate piese din repertoriul clasic european, dar şi piese româneşti foarte cunoscute.

Primarul Cristian Daniel Stan a precizat că administraţia locală nu va renunţa la această frumoasă tradiţie care se formează, iată, la Târgovişte. Accesul în sala de spectacole se va face pe bază de invitaţie sau bilet.

Adaugă un Comentariu

*