Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, februarie 27, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » TÂRGOVIŞTE: Conferinţă religioasă pentru comemorarea părintelui Calciu

TÂRGOVIŞTE: Conferinţă religioasă pentru comemorarea părintelui Calciu 

conferinta-gheorghe-calciu

Pr. prof. dr. Gheorghe Drăghici le va dezvălui târgoviştenilor momentele trăite ca elev apropiat al părintelui Gheorghe Calciu, în perioada când acesta era profesor la Seminarul Teologic din Bucureşti. Evenimentul este organizat de Asociaţia Literata, luni – 21 noiembrie 2016, de la ora 16:30, la Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu”. Intrarea este liberă.

În cadrul conferinţei va fi proiectat documentarul despre viaţa părintelui Calciu – „7 Cuvinte”, povestea unui om care a petrecut 21 de ani după gratii. Gheorghe Calciu, student la Medicină, intră în închisoare în 1948, pentru „vina” de a-şi fi iubit ţara şi credinţa. Timp de 16 ani trece prin experienţe limită: reeducarea de la Piteşti, cavoul morţii din Jilava, „ispitirile” de la Aiud. După eliberare, într-o ţară îngrozită de teroarea Securităţii, rosteşte în Bucureşti, „7 Cuvinte către tineri”, un îndemn la un „zbor înalt”, eliberator din sclavia materiei. Este arestat şi condamnat la moarte, apoi expulzat în America.

Participanţii se vor putea bucura şi de un moment artistic oferit de formaţia „Basarabii”, coordonată de Alexandru Udrea.

Adaugă un Comentariu

*