Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 2, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » TÂRGOVIŞTE: Consilierii PNL care au absentat de la şedinţele CLM vor fi sancţionaţi!

TÂRGOVIŞTE: Consilierii PNL care au absentat de la şedinţele CLM vor fi sancţionaţi! 

clm-targoviste-2

Şedinţa extraordinară a Consiliului Local Municipal Târgovişte, convocată de primarul Cristian Daniel Stan pentru astăzi, la ora 16:00, a întrunit cvorumul necesar, chiar dacă aleşii liberali, aşa cum au anunţat, au lipsit, ca formă de protest faţă de faptul că Executivul a ales această formă de lucru pentru ca proiectele de hotărâre să nu mai treacă prin dezbatere în comisiile de specialitate.

Înainte ca cei 12 consilieri prezenţi (11 – PSD şi 1 – ALDE) să purceadă la lucru, primarul Cristian Daniel Stan a prezentat în detaliu prevederile legislative care rezolvă problemele legate de absenteism. A punctat edilul că atât şedinţa extraordinară de luni, cât şi cea de astăzi au fost legal convocate. Prin urmare, aleşii care nu au venit vor fi sancţionaţi, întrucât au lipsit la două şedinţe consecutive. Decizia nu o va lua primarul, ci Comisia Juridică a Consiliului Local. Potrivit legii, consilierii vor rămâne cel mai probabil fără indemnizaţia aferentă lunii septembrie, adică fără câte 400 de lei.

Primarul Cristian Daniel Stan a spus că nu-şi doreşte un conflict cu Consiliul Local, ci o relaţie de colaborare, explicând că legea nu prevede expres convocarea comisiilor de specialitate în cazul şedinţelor extraordinare, dar nici nu interzice acest lucru. Prin urmare, liberalii puteau solicita preşedinţilor de comisii să le întrunească şi să dezbată proiectele înscrise pe ordinea de zi.

„Primarul nu poate fi condiţionat de către consilierii locali să convoace numai şedinţe ordinare. Administraţia nu se face numai o singură dată pe lună. Nu înţeleg această ambiţie ridicolă a unor consilieri de a nu fi prezenţi. Sigur, începe campania electorală pentru alegerile parlamentare şi o să ajun gem într-o situaţie în care tensiunile vor escalada, dar trebuie să ne pese şi de comunitate”, a declarat Cristian Daniel Stan.

Având în vedere absenţa consilierilor PNL, proiectul de hotărâre care privea probleme de patrimoniu, respectiv cel privind inventarierea bunurilor care aparţin domeniului public al municipiului, a fost retras de pe ordinea de zi. Celelalte opt proiecte de hotărâre au fost votate fără probleme. Este vorba despre modificări aduse regulamentelor regimului finanţărilor nerambursabile de la bugetul local; aprobarea finanţărilor nerambursabile; desemnarea reprezentanţilor Consiliului Local în comisiile de concurs pentru ocuparea posturilor de directori în şcoli; participarea la Târgul de Turism al României; rectificarea bugetului local; modificarea indicatorilor tehnico-economici în cazul a două obiective de investiţii – centura municipiului Târgovişte şi extindere Grădiniţa nr. 9.

Adaugă un Comentariu

*