Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, mai 7, 2021
Sunteți Aici Home » SOCIAL » TÂRGOVIŞTE: Crucea Roşie, sprijin pentru cetăţenii nevoiţi să iasă din casă pe caniculă!

TÂRGOVIŞTE: Crucea Roşie, sprijin pentru cetăţenii nevoiţi să iasă din casă pe caniculă! 

crucea rosie 2

România nu scapă de temperaturile extreme nici în zilele următoare. Potrivit meteorologilor, valorile înregistrate depăşesc media specifică acestei perioade, astfel că este indicat să ne organizăm programul de aşa manieră încât să nu ieşim din casă în orele de vârf, respectiv între 11:00 şi 18:00.

Pentru cei care, din diferite motive, se află pe stradă şi îndură arşiţa, Crucea Roşie Dâmboviţa va continua să asigure asistenţă medicală în punctul de prim ajutor deschis la sediul său din Târgovişte, strada A.I. Cuza nr. 1, precum şi în perimetrele amenajate de Primăria Târgovişte: Platou Prefectură, Piaţa 1 Mai, Piaţa 2 Brazi şi Autogară. Toate vor fi deschise cel puţin până luni, 7 august. De asemenea, la solicitarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a fost înfiinţat un punct de prim ajutor şi distribuţie apă şi în zona Serviciului Paşapoarte.

crucea rosie 1

Voluntarii de Cruce Roşie – asistenţi, medici ori personal instruit în acordarea primului ajutor calificat – îi consiliază pe oameni cu privire la adoptarea unui mod de viaţă sănătos şi a unui comportament adecvat în perioada de caniculă, iar, acolo unde este cazul, îi îndrumă către specialişti, astfel încât să nu-şi pună sănătatea în pericol.

Adaugă un Comentariu

*