Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 22, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » TÂRGOVIŞTE: Doar în decembrie poţi cere scutirea de la plata impozitelor pentru 2017!

TÂRGOVIŞTE: Doar în decembrie poţi cere scutirea de la plata impozitelor pentru 2017! 

cristian-stan

Consilierii locali târgovişteni vor aproba astăzi procedura privind acordarea facilităţilor fiscale în anul 2017. Atenţie! Cererile şi documentele doveditoare se pot depune exclusiv în luna decembrie! Prin urmare, târgoviştenii care vor să beneficieze de această măsură trebuie să se grăbească!

„Este al doilea an consecutiv în care administraţia publică locală oferă aceste facilităţi, cu menţiunea că, spre deosebire de 2016, acum avem o facilitate în plus, care se adresează celor care îşi construiesc locuinţe în condiţiile Legii 114 sau prin credit. Şi aceste persoane vor fi scutite de la plata impozitului, indiferent de cuantumul veniturilor. Practic, Primăria Târgovişte a valorificat absolut toate prevederile Codului Fiscal care permit administraţiei publice locale să ofere aceste facilităţi”, a explicat primarul Cristian Daniel Stan.

Sunt scutiţi integral de la plata impozitului pe locuinţa de domiciliu şi teresnul aferent (în cazul în care stau la curte), proprietarii care au venituri lunare mai mici sau egale cu salariul minim net, respectiv 1.050 lei.

Documentele justificative sunt:
a) copie carte de identitate proprietar și/sau coproprietar;
b) copie act de proprietate/coproprietate;
c) adeverință de venituri, cupoane de pensie sau orice alte documente justificative din care să rezulte veniturile lunare realizate în anul 2015 atât pentru proprietar, cât și pentru coproprietari, după caz;
d) document din care să rezulte că beneficiază de ajutor de somaj sau ajutor social (dacă este cazul);
e) declarație cu veniturile realizate lunar în anul 2015, dată de fiecare proprietar și/sau coproprietar (model anexat).

Informaţii suplimentare se pot obţine la Serviciul Taxe şi Impozite, strada Poet Grigore Alexandrescu, bl. E4, parter, între orele 08:00 – 16:30. În zilele de joi, ghişeele sunt deschise până la ora 18:30.

Reamintim târgoviştenilor că, până la finalul lunii noiembrie 2016, îşi pot achita taxele şi impozitele locale resta nte fără a mai plăti penalităţi de întârziere. De această măsură beneficiază şi persoanele juridice, sub forma unui ajutor de minimis pentru care Primăria Târgovişte a obţinut avizul Consiliului Concurenţei.

„Nu cred că mai sunt alte localităţi în Dâmboviţa care să aplice această scutire de majorări pentru agenţii economici şi este păcat să nu beneficieze de această măsură. Pentru persoanele fizice este mai simplu”, conchide primarul Cristian Daniel Stan.

Adaugă un Comentariu

*