Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, noiembrie 28, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » TÂRGOVIŞTE: Gata cu punctele termice în ruină! Primăria le-a găsit destinaţii utile

TÂRGOVIŞTE: Gata cu punctele termice în ruină! Primăria le-a găsit destinaţii utile 

CLM

Sunt ani buni de când punctele termice din cartierele municipiului Târgovişte au fost abandonate, nemaigăsindu-şi utilitatea după ce s-a renunţat total la reţeaua de încălzire în sistem centralizat. Unele dintre aceste imobile au ajuns între timp într-un stadiu avansat de degradare, dar sunt şi clădiri care ar putea primi o altă destinaţie, în funcţie de necesităţile oraşului. Este, de altfel, ceea ce şi-a propus administraţia publică locală să întreprindă.

Schimbarea a început cu fostul punct termic din spatele Şcolii Paul Bănică din Micro VI, care a devenit un modern club pentru pensionari. Potrivit primarului Cristian Daniel Stan, urmează să se amenajeze, până în anul 2020, alte spaţii cu această destinaţie. De asemenea, consilierii locali au aprobat, în şedinţa din 20 februarie 2018, propunerea Executivului de a înfiinţa, pe structura punctelor termice situate pe străzile Ion Ciorănescu şi Transilvaniei, un centru pentru copiii cu autism şi sindrom down şi o cantină pentru prepararea hranei necesare în creşele din municipiu. De asemenea, aleşii au fost de acord să dea în folosinţă gratuită Crucii Roşii – Filiala Dâmboviţa, pentru 20 de ani, PT1 din Micro IV – strada Udrişte Năsturel, pentru amenajarea unui depozit zonal.

Conform hotărârilor adoptate de Consiliul Local Municipal, investiţiile urmează să fie realizate într-un termen de 18 luni, fondurile fiind alocate din bugetul local. Este vorba despre 1.573.046,46 lei – Centrul pentru copiii cu autism şi sindrom down şi 1.497.282,78 lei – Centrul de preparare a hranei pentru creşele din subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială Târgovişte.

Adaugă un Comentariu

*