Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, martie 5, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » TÂRGOVIŞTE: 369 de elevi din toate judeţele participă la Olimpiada Naţională de Chimie

TÂRGOVIŞTE: 369 de elevi din toate judeţele participă la Olimpiada Naţională de Chimie 

olimpiada chimie

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa organizează, în perioada 19-24 aprilie 2017, Olimpiada naţională de Chimie pentru clasele VIII-XII, la care sunt aşteptaţi să participe 369 de elevi din toate judeţele ţării. Județul Dambovița este reprezentat de un lot format din 20 de elevi, proveniți din colegiile naționale și școlile gimnaziale din Târgoviște, Moreni, Pucioasa și Fieni.

Deschiderea oficială a evenimentului în prezența reprezentanților Ministerului Educației Naționale, conducerii Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, reprezentanților comunității locale, elevilor și părinților, moderată de inspectorul școlar pentru fizică și chimie, doamna prof. Dinu Gabriela, va avea loc miercuri, 19 aprilie 2017, la ora 18:00 la Casa de Cultură a Sindicatelor, Piața ”Mihai Viteazul”, nr. 1.

Programul olimpicilor este destul de dens în această perioadă, olimpiada de chimie cuprinzând două probe, una teoretică și alta practică. Proba teoretică va avea loc la Colegiul Național ”Constantin Carabella” din Târgoviște, joi, 20 aprilie, începând cu ora 09:00. Proba practică se va desfășura vineri, 21 aprilie, în campusul Universității ”Valahia” din Târgoviște (pentru clasele IX-XII), respectiv la Colegiul Național ”Ienăchiță Văcărescu” (clasa a VIII-a).

Sâmbătă, 22 aprilie, are loc la Colegiul Național ”Constantin Carabella” desfășurarea probei de baraj pentru elevii cu cele mai înalte performanțe obținute la etapa națională, în vederea selectării lotului lărgit al României.

Printre probele susținute de elevi vor fi strecurate și programe artistice, excursii și vizite la principalele obiective turistice din municipiul Târgoviște și județul Dâmbovița.

Adaugă un Comentariu

*