Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iunie 29, 2022
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » TÂRGOVIŞTE: Jurnalul lui Mihail Sebastian, în dezbatere la „Seara de carte” de la bibliotecă!

TÂRGOVIŞTE: Jurnalul lui Mihail Sebastian, în dezbatere la „Seara de carte” de la bibliotecă! 

biblioteca IH Radulescu

Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa organizează astăzi, de la ora 18:00, o nouă întâlnire amicală sub genericul „Seara de carte la Târgovişte”. Este propus spre dezbatere „Jurnal (1935-1944)”, autor Mihail Sebastian. Prezintă Ecaterina Petrescu-Botoncea.

Mihail Sebastian s-a născut în anul 1907, într-o familie evreiască din Brăila. A fost unul dintre cei mai importanţi discipoli ai filosofului Nae Ionescu. A murit în plină tinereţe creatoare, lovit de un camion în anul 1945. Jurnalul său intim, ținut în anii unei sălbatice resurecții a antisemitismului, adică în perioada 1935-1944, a fost publicat postum, abia în 1996. Originalul a fost scos din țară prin curier diplomatic de fratele său mai mic, Andrei Benu Sebastian, și a ajuns la Ierusalim. În prezent originalul se găsește la Universitatea din Ierusalim, frații săi aflându-se în posesia unor copii fotografice.

Adaugă un Comentariu

*