Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, august 14, 2022
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » TÂRGOVIŞTE: La mulţi ani, române! Programul manifestărilor prilejuite de Ziua Naţională

TÂRGOVIŞTE: La mulţi ani, române! Programul manifestărilor prilejuite de Ziua Naţională 

FOTO ARHIVĂ

1 decembrie – Ziua Naţională a României se sărbătoreşte la Târgovişte după acelaşi tipar ca în trecut: primirea onorului de către prefectul judeţului Dâmboviţa, intonarea imnului de stat, cuvântări ale reprezentanţilor instituţiilor publice, depuneri de coroane şi jerbe de flori şi defilarea trupelor militare, şi acestea din ce în ce mai puţine şi mai… bătrâne.

2017 nefiind an electoral, s-a renunţat şi la fasolica cu ciolan împărţită în Parcul Mitropoliei, chiar de către mai marii politicieni locali, echipaţi cu şorţ şi boneţică. Ce naivi au fost dâmboviţenii când au crezut că va deveni o tradiţie! Nu va exista nici spectacol folcloric, deşi avem în judeţ un ansamblu profesionist, plătit din bani publici. De asemenea, s-a renunţat şi la ceremonialul retragerii cu torţe.

Programul acesta atât de sec nu-i este pe plac nici lui Dumnezeu, care ne va procopsi se pare cu ceva ploaie în ziua de 1 decembrie…

Cu riscul de a părea rău-voitori, nu putem să nu remarcăm că, în alte localităţi reşedinţă de judeţ, şi nu ne referim la Alba-Iulia, oraşul unde s-a înfăptuit Marea Unire de la 1 decembrie 1918, manifestările pregătite pentru Ziua Naţională arătă cu totul altfel, cu momente artistice deosebite – poezie, teatru, muzică simfonică şi corală, spectacole folclorice, cu expoziţii tematice şi dineuri oficiale. Deh, se poartă la Slobozia, spre exemplu, nu şi la Târgoivşte – fostă capitală a Ţării Româneşti!

program 1 decembrie 2017 targoviste

Adaugă un Comentariu

*