Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 6, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » TÂRGOVIŞTE: Lipsa de comunicare privind reamenajarea peisagistică de la Piaţa 1 Mai încinge spiritele

TÂRGOVIŞTE: Lipsa de comunicare privind reamenajarea peisagistică de la Piaţa 1 Mai încinge spiritele 

spatii-verzi-piata-1-mai-2

Agitaţie în această dimineaţă în faţa Pieţei 1 Mai din municipiul Târgovişte! Muncitorii de la spaţii verzi au demarat o acţiune de reamenajare a zonei, pe care trecătorii nu au privit-o cu ochi buni. Şi era firesc să se întâmple aşa, atâta vreme cât oamenii aveau în faţă un fel de şantier de îndepărtare a gardului viu şi atât!

spatii-verzi-piata-1-mai-1

Lucrurile s-au complicat în momentul în care câţiva târgovişteni mai îndrăzneţi au cerut explicaţii, punctând că pe ei, cei care locuiesc în apropiere, nu i-a consultat nimeni, că în acest perimetru de maximă circulaţie pietonală nu este potrivit gazonul fiindcă vor apărea numai poteci şi potecuţe… Şi a venit o replică în batjocură, se pare a şefului de echipă, care a încins şi mai mult spiritele: „Gardul ăsta verde este mai bătrân ca dumneata”!? Păi, aşa se vorbeşte cu oamenii? Nu cumva era mult mai potrivit să le fie explicată situaţia cu calm şi argumente, să li se aducă exemple care să-i convingă că reamenajarea peisagistică va înfrumuseţa zona, nicidecum nu o va urîţii?

spatii-verzi-piata-1-mai-3

Despre lucrările ce se execută la Piaţa 1 Mai, am discutat cu primarul Cristian Daniel Stan, care ne-a informat că vechiul spaţiu verde, mai tot timpul îmbâcsit de gunoaie şi folosit de foarte multe ori de oamenii fără locuinţă pe post de WC, va fi schimbat în totalitate. Aşa zisele ronduri cu flori ce erau înconjurate de un gard viu neatractiv vor fi înlocuite cu gazon şi amenajări florale ce vor plăcea cu siguranţă trecătorilor.

Adaugă un Comentariu

*