Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 21, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » TÂRGOVIŞTE: Lucrări de asfaltare, finalizate înainte de termenul asumat prin contract!

TÂRGOVIŞTE: Lucrări de asfaltare, finalizate înainte de termenul asumat prin contract! 

asfaltari targoviste 2

Primăria Târgovişte a demarat anul acesta mai multe proiecte care vizează îmbunătăţirea infrastructurii rutiere în municipiu, inclusiv în Cartierul Priseaca, unde nu s-a intervenit niciodată până acum pentru modernizarea străzilor. Edilul Cristian Daniel Stan a ţinut să puncteze că ritmul de execuţie a fost unul foarte bun, astfel că investiţiile sunt fie gata, fie aproape de finalizare, chiar dacă termenele impuse prin contractul semnat cu constructorii vor expira anul viitor.

1. Asfaltare 2,8 km drumuri în Priseaca. Ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat pe 27 martie 2017. Termen de execuţie: 12 luni. Proiectul este finalizat, mai trebuie realizate doar marcajele rutiere.

2. Asfaltare străzile Maior Alexandrescu, col. Băltăreţu şi parţial Şoseaua Găeşti. Ordinul de începere a fost semnat pe 3 aprilie 2017. Termen de execuţie: 18 luni. Proiectul a fost finalizat.

asfaltari col baltaretu 1

3. Asfaltare 3,4 km de străzi (pachet I). Ordinul de începere a fost semnat pe 22 martie 2017. Termen de execuţie: 18 luni. Proiectul este realizat în procent de 90%. Până acum nu s-a intervenit pe strada Gimnaziului, unde urmează să fie extinse reţelele de apă şi canalizare şi abia apoi să se toarne asfalt. Atenţie! Sunt case de pe această stradă din apropierea zonei centrale a municipiului care n u sunt la această dată racordate la reţeaua de canalizare!

4. Reparaţii străzi şi amenajare parcări: Ion Ghica, Tabaci, Radu Petrescu, Radu cel Mare, Radu Popescu, Macarie, Milioara, Piaţa Bărăţiei, Casa de Cultură a Sindicatelor şi Aviator Negel. Sunt lucrări începute în această primăvară-vară şi aproape toate finalizate.

Cât priveşte finanţarea guvernamentală nerambursabilă prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, primarul Cristian Daniel Stan spune că administraţia locală a reuşit să semneze 37 de contracte cu o valoare de 23.256.118 lei, din cele 40 de proiecte aprobate la sfârşitul lunii iulie. Mai mult, s-au şi decontat primii bani, respectiv 600.000 de lei pentru lucrări de asfaltare, iar săptămâna aceasta urmează să se obţină încă 591.000 de lei.

„PNDL II se dovedeşte a fi un program care merge foarte bine. Am încasat banii în 4-5 zile, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată până acum”, a explicat primarul Cristian Daniel Stan.

Adaugă un Comentariu

*