Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, octombrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » TÂRGOVIŞTE: Maternitatea va intra în evaluare pentru trecerea la grad superior!

TÂRGOVIŞTE: Maternitatea va intra în evaluare pentru trecerea la grad superior! 

carmen holban 2

Carmen Holban, deputat în Parlamentul României, membră în Comisia pentru Sănătate şi Familie, se implică, alături de alţi factori de răspundere din judeţ, pentru recunoaşterea nivelului de calitate al Materenităţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte. Unitatea, spune Carmen Holban, deşi a fost reabilitată, renovată, dotată corespunzător cu echipamente şi tehnică medicală de ultimă generaţie şi este deservită de personal specializat, nu a beneficiat de o evaluare corectă pentru a trece în categoria celor de grad trei.

Demersurile iniţiate nu au primit până acum un răspuns şi asta deoarece Comisia Naţională de Evaluare care ar fi trebuit să funcţioneze pe lângă Ministerul Sănătăţii nu mai există. Urmare dialogurilor purtate cu ministrul Sănătăţii, Carmen Holban a primit, în sfârşit, un răspuns din partea responsabililor din minister. Structura de avizare a fost reînfiinţată şi vor fi reluate procedurile de evaluare.

„S-a reuşit,, din 2015 şi până în prezent, să se aducă aparatură performantă care nu există în maternităţile de gradul trei. Există în permanenţă medicamentele esenţiale pentru îngrijirea noului născut. Tratăm copiii conform ghidurilor naţionale, oferind un act medical de calitate, fapt dovedit prin indicatorii de performanţă ai secţiei. Acum, când comisia a fost înfiinţată, se vor evalua documentele şi sperăm ca această problemă să fie rezolvată”, ne-a precizat Carmen Holban.

Creşterea gradului Maternităţii Târgovişte este necesară în vederea obţinerii unei mai bune finanţări.

Adaugă un Comentariu

*