Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, aprilie 11, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » TÂRGOVIŞTE: Modulul de tip familial pentru băieţi „Floare de Colţ” a fost complet schimbat. FOTO

TÂRGOVIŞTE: Modulul de tip familial pentru băieţi „Floare de Colţ” a fost complet schimbat. FOTO 

modul familial DGASPC 2

Centrul rezidenţial pentru băieţi „Floare de Colţ” Târgovişte a fost supus anul acesta unor lucrări ample de reabilitare, igienizare şi modernizare, iar astăzi, 3 noiembrie 2017, şi-a redeschis porţile. S-a înlocuit tâmplăria, s-a montat parchet, gresie, faianţă şi mochetă, s-au amenajat băi moderne, iar camerele au fost igienizate şi dotate cu mobilier nou. De asemenea, bucătăria a fost complet echipată.

modul familial DGASPC 5

„În luna mai, când am făcut prima vizită în acest centru, am spus foarte clar că lucrurile trebuie schimbate şi, acum o lună de zile, am venit din nou aici împreună cu doamna director. Era un şantier aici. Mă bucur că acum arată într-un mod civilizat, ca un hotel de trei stele, şi sper ca cei care vor fi cazaţi aici să aibă grijă de ceea ce am făcut. Este doar un început. Avem în plan să facem şi alte centre de acest gen. mai avem încă două în proiect şi sper, tot aşa, cu puţin ajutor de la Consiliul Judeţean, cu puţin ajutor din partea unor oameni de bine, lucrurile să fie cel puţin la fel de bine făcute”, a precizat Alexandru Oprea – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

modul familial DGASPC 6S-au investit aproximativ 60.000 de lei (600 de milioane de lei vechi), din care doar 25.000 de lei reprezintă fonduri publice, diferenţa fiind asigurată prin implicarea unor sponsori generoşi: SC Falkor SRL Târgovişte, CONPET SA Piteşti, CICAVIEN SRL Târgovişte şi PRAGOSA România SRL. De execuţia propriu-zisă a lucrărilor s-a ocupat SC Carpatmontana Serv SA.

modul familial DGASPC 3

„Această clădire a suferit îmbunătăţiri de-a lungul timpului, fiindcă i-am tot schimbat destinaţia, dar fără a se intra capital. Pe jos era o duşumea veche, geamurile generau pierderi foarte mari de căldură, uşile erau de diverse modele şi culori. Atunci, am considerat că ar fi necesar să facem o reparaţie capitală. Nu puteam doar din bugetul nostru, chiar şi cu sprijinul Consiliului Judeţean, prin Carpatmontana Serv, şi am apelat la oameni de su flet. Avem două firme din Ploieşti şi două din Târgovişte care s-au implicat. În acest moment, găzduim aici băieţi. Nu au dizabilităţi, dar sunt cu probleme, în sensul că vin cu frustrările lor din familie, vin cu anumite obiceiuri şi noi încercăm să-i educăm şi să-i integrăm în societate”, a explicat Christiana Bucur – director general DGASPC Dâmboviţa.

modul familial DGASPC 1În acest modul de tip familial gestionat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa locuiesc 16 copii şi tineri, cu vârste între 12 şi 23 de ani, pentru care s-a instituit o măsură de protecţie socială.

modul familial DGASPC 4

Adaugă un Comentariu

*