Știri, Muntenia-Sud, România|luni, septembrie 20, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » TÂRGOVIŞTE: Participă şi tu la marşul de protest împotriva violenţei domestice „Dăruieşte, nu lovi”!

TÂRGOVIŞTE: Participă şi tu la marşul de protest împotriva violenţei domestice „Dăruieşte, nu lovi”! 

FOTO ARHIVĂ

Joi, 23 noiembrie 2017, începând cu ora 14:00, Primăria Târgovişte, prin Direcţia de Asistenţă Socială, organizează, în parteneriat cu Filiala de Cruce Roşie Dâmboviţa, Arhiepiscopia Târgoviştei şi Agenţia Naţională pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi, un marş de protest împotriva violenţei domestice.

Traseul stabilit este următorul: Primăria Târgovişte-strada Poet Grigore Alexandrescu-Bulevardul Mircea cel Bătrân-Prefectura Dâmboviţa. Iniţiatorii marşului îi invită pe târgovişteni să se alăture acestei acţiuni care are ca scop prevenirea şi combaterea violenţei de orice fel. Se doreşte, de asemenea, sensibilizarea comunităţii cu privire la violenţa domestică, fenomen social cu efecte grave asupra membrilor familiei în special, dar şi asupra societăţii în general.

Pe durata marşului, vor fi strigate sloganuri anti-violenţă, vor fi împărţite flori cu mesajul ”Dăruieste, nu lovi!”, iar participanţii vor avea bannere, pancarte şi alte elemente de impact. La final, se vor înălţa 100 de baloane albe, reprezentând numărul persoanelor-victime ale violentei în familie care au fost susţinute prin servicii sociale în schimbarea atitudinii faţă de propria viaţă.

„Ca element de sensibilizare, vor exista, în spaţiul public, trei siluete de femei-martore tăcute, simbol al femeii care suferă din cauza violenţei în familie. Fiecare siluetă va avea inscriptionată o poveste a unui caz din judeţul Dâmboviţa. Prin aceasta se doreşte sublinierea faptului că violenţa în familie nu este o simplă poveste sau ceva ce ţine de mentalitate, ci este o realitate care poate fi fatală. În jurul siluetelor se vor aprinde lumânări”, spune Marcela Iordache – director Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei Târgovişte.

Pe 25 noiembrie se sărbătoreşte, conform Rezoluţiei Adunării Generale a ONU din 17 decembrie 1999, Ziua internaţională de luptă împotriva violenţei asupra femeii.

Adaugă un Comentariu

*