Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, februarie 22, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » TÂRGOVIŞTE: «Peatra din casă», o nouă premieră la Teatrul Tony Bulandra

TÂRGOVIŞTE: «Peatra din casă», o nouă premieră la Teatrul Tony Bulandra 

teatrul tony bulandra

În acest week-end, vineri și sâmbătă – 10 și 11 martie 2017, la Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște ne bucurăm de avanpremiera și premiera spectacolului „Peatra din casă”, după Vasile Alecsandri, un spectacol de Corneliu Jipa, muzica originală: Alexandru Mihalcea. În distribuție, îndrăgiții noștri actori care dovedesc calități actoricești nebănuite de spectatori până acum: Antonia Ionescu, Delia Lazăr, Maria Nicola, Mircea Silaghi, Radu Câmpean, Alexandru Năstase, Răzvan Teodorescu.

Măritișul a dat mereu bătăi de cap părinților și mai ales mamelor care se implică cel mai mult în alegerea canditatului potrivit pentru căsătorie. O fată mai „răsărită” nu e ușor de „plasat”. Nu era nici pe vremea lui Vasile Alecsandri, care surprinde, în această piesă scurtă, zbaterile unei mame-văduve de a scăpa de fiica sa, care-i atârna ca o piatră de picior, pentru a se putea ea însăși… recăsători. În absurda activitate a pețitului, pus la cale de părinții celor doi tineri, au loc tot felul de schimburi de replici și de situații cel puțin amuzante, menite să satirizeze concepțiile învechite și disperarea de cauză.

Regizorul Corneliu Jipa mărturiseşte că «Peatra din casă» oferă „toată gama de întâmplări neprevăzute (vă place pleonasmul?). O trupă de actori e nevoită să improvizeze, la vedere, tot neprevăzutul care poate să apară. Și iată că, după secole de repetiții, care au durat vreo trei zile, spectacolul NU este gata. Și nu va fi niciodată gata. Pentru că, de fiecare dată, se poate întâmpla altceva. Am vrut să surprindem și ce poate fi mai ludic decât… „întâmplătorul imprevizibil”?!

«Peatra din casă» este o pastilă teatrală, care te vindecă de orice boală, un vodevil cu „cânticele” și comice și moderne. Veți fi uimiți de ce pot actorii să facă folosindu-se doar de imaginația… dumneavoastră!

Adaugă un Comentariu

*