Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 18, 2022
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » TÂRGOVIŞTE: Piaţa Mihai Viteazul va deveni loc de promenadă după model european

TÂRGOVIŞTE: Piaţa Mihai Viteazul va deveni loc de promenadă după model european 

lucrari sindicate 3

Lucrările de reamenajare a Pieţei Mihai Viteazul din municipiul Târgovişte vor fi finalizate cel târziu în luna noiembrie, adică în avans faţă de termenul de execuţie stabilit prin contract, l-a asigurat constructorul pe primarul Cristian Daniel Stan, care a inspectat astăzi şantierul împreună cu city managerul Liviu Stoica şi viceprimarii Carmen Holban şi Cosmin Bozieru.

Practic, zona din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor va fi transformată total, devenind, în sfârşit, un loc de promenadă. Vor fi reamenajate aleile, vor fi executate pavaje din granit, se va monta mobilier urban şi pergole, care vor pune în valoare spaţiile verzi. Totodată, va fi pusă în valoare şi fântâna arteziană. Valoarea investiţiei, după licitaţie, 1,6 milioane de lei.

„Acesta este numai primul pas de reabilitare şi modernizare a ceea ce înseamnă zona centrală. Urmează Parcul Mitropoliei. Sperăm ca, prin fonduri atrase prin Ministerul Mediului, să reuşim să obţinem o finanţare şi, de asemenea, poate cel mai important obiectiv va fi Piaţa Tricolorului. La momentul de faţă, căutăm o finanţare, am identificat-o pe OG 28. Vrem ca întreagul perimetru – coroborat cu Cinematograful Independenţa şi reabilitarea clădirii Consiliului Judeţean – să devină o zonă unitară şi foarte atractivă”, a spus primarul Cristian Daniel Stan.

lucrari sindicate 2Edilul a mai vorbit astăzi şi despre stadiul celorlalte lucrări de investiţii din municipiul Târgovişte, aflate în derulare la acest moment.

„În Cartierul Matei Voievod mai avem zona de canalizare şi stratul II de asfalt. De asemenea, continuă lucrările la Grădiniţa nr. 9, la Clubul pentru Pensionari din Micro VI şi la After School-ul din Micro IV, de pe strada Dinu Lipati. În paralel, sunt în discuţii pentru elaborarea strategiei de dezvoltare urbană a municipiului, în care vor fi cuprinse toate proiectele pe care vrem să le implementăm până în 2020.

Un alt proiect, de care nu am discutat până acum, este cel care vizează reabilitarea şi modernizarea drumurilor din municipiul Târgovişte. Am peste 10 km pe care vrei să-i facem, în afară de ceea ce avem acum în derulare, cu fonduri prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Avem gata de scos la licitaţie cei 3 km de drum din Priseaca. Pe OG 28, vrem să completăm întreaga infrastructură din Cartierul Priseaca. De asemenea, avem pregătite celelalte două loturi. Este vorba despre străzile Horia, Cloşca, Crişan, Gimnaziului, Băltăreţu etc. Toate vor fi scoase la licitaţie publică şi sper ca anul acesta să înceapă lucrările. În total, undeva la 11 km de drumuri pe care vrem să-i începem în acest an şi să-i finalizăm până la jumătatea anului viitor”, a punctat primarul Cristian Daniel Stan.

Adaugă un Comentariu

*