Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, decembrie 11, 2019
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » TÂRGOVIŞTE: Pregătirile pentru Festivalul Naţional Laura Stoica sunt pe ultima sută de metri!

TÂRGOVIŞTE: Pregătirile pentru Festivalul Naţional Laura Stoica sunt pe ultima sută de metri! 

De la stânga la dreapta: Alexandru Stoica - Alexandru Oprea - Ionuţ Lăscaie

În acest week-end, se va desfăşura la Târgovişte prima ediţie a Festivalului Naţional Laura Stoica. Accesul publicului este gratuit! Concursul propriu-zis se va ţine sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 18:00, în amfiteatrul Liceului de Arte Bălaşa Doamna, iar festivitatea de premiere se va organiza la Teatrul Tony Bulandra, duminică – 8 octombrie, tot de la ora 18:00. După preselecţie, au rămas în competiţie 12 solişti, elevi şi studenţi din Dâmboviţa, Argeş, Sibiu, Bucureşti şi Republica Moldova.

„Este un gest pe care era normal şi firesc să-l facem pentru a cinsti memoria unui artist legat de municipiul Târgovişte şi de judeţul Dâmboviţa, pe care le-a făcut cunoscute în ţară şi peste hotare. E important să ne ţinem de aceste activităţi, să obişnuim publicul şi, uşor-uşor, să aşezăm oraşul Târgovişte pe harta culturală a Regiunii Sud Muntenia şi nu numai”, a spus Alexandru Oprea – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

La rândul său, fratele Laurei Stoica şi-a exprimat convingerea că festivalul va căpăta notorietate şi le va facilita tinerilor solişti vocali accesul către scena muzicii uşoare româneşti, aşa cum şi-a dorit Laura Stoica.

„Mă bucur că organizăm acest festival la Târgovişte. Mulţumesc Consiliului Judeţean pentru acest gest. Laura a fost târgovişteancă şi aşa va rămâne! Am făcut tot ce s-a putut să fie o ediţie bună şi acest lucru se va vedea. Vor urma, cu siguranţă, ediţii şi mai bune. Sperăm să avem, de la an la an, şi concurenţi din ce în ce mai buni”, a declarat Alexandru Stoica.

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a alocat 40.000 de lei pentru organizarea primei ediţii a Festivalului Naţional Laura Stoica. Nu este o sumă mare pentru un concurs care trebuie să se organizeze la Târgovişte, oraşul care a reprezentat „acasă” pentru Laura Stoica – a punctat Ionuţ Lăscaie, directorul Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa.

Vor susţine recitaluri Zoia Alecu, Luminiţa Anghel, Mircea Rusu şi trupa Krypton.

VIDEO

finalistii festival laura stoica editia 2017

Adaugă un Comentariu

*