Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, februarie 28, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » TÂRGOVIŞTE: Primăria a demarat lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere

TÂRGOVIŞTE: Primăria a demarat lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere 

parcare semper 2

Primăria Târgovişte a demarat săptămâna aceasta, aşa cum a promis edilul Cristian Daniel Stan, lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere în municipiu. Primăvara a venit şi, chiar dacă mai şi plouă în unele zile, nu trebuie să se mai piardă timp preţios, mai ales că sunt drumuri, trotuare şi parcări care necesită intervenţii urgente!

Muncitorii din cadrul societăţii de construcţii a Consiliului Local Târgovişte acţionează deja în zona din sparele blocurilor de la intersecţia străzilor I.E. Florescu şi Aviator Negel, acolo unde există o parcare care nu mai putea fi folosită de mai mulţi ani din cauza stării de degradare. Investiţia, estimată la aproximativ 800.000 de lei, va fi suportată integral din bugetul propriu al municipalităţii.

parcare semper 3

„Au fost montaţi nouă stâlpi de iluminat public, urmează să se execute lucrări de preluare a apelor pluviale şi să se asfalteze aproximativ 2.000 mp. De asemenea, va fi refăcut spaţiul verde. La final, perimetrul va arăta cu totul altfel. Asemenea intervenţii la infrastructură vor fi realizate în multe zone din municipiu. După ce vom finaliza zona de întreţinere a drumurilor, vom merge apoi şi vom asfalta parcarea din Micro V, urmând să ne întoarce. Sper ca vremea să ne permită şi acest lucru să se întâmple cât mai repede”, ne-a declarat primarul Cristian Daniel Stan.

În ceea ce priveşte drumurile, în zilele următoare vor începe lucrările de modernizare a străzilor cuprinse în Lotul I (Constantin Brâncoveanu – artera paralelă, Justiţiei, Iazului, Morilor, Horia, Cloşca, Crişan, Berzei, Gheorghe Petraşcu şi Gimnaziului, în total 3,4 km), pentru care s-a semnat, în data de 1 martie, contractul de execuţie cu SC Pragosa România. Edilul a precizat că, până la sfârşitul lunii, va demara programul de asfaltări şi în Cartierul Priseaca, în asociere cu Consiliul Judeţean. Totodată, în scurt timp, va fi semnat contractul de execuţie şi pentru străzile cuprinse în Lotul II, respectiv: Colonel Băltăreţu, Maior Ion Alexandrescu şi, parţial, Şoseaua Găeşti.

parcare semper 1

Primarul Cristian Daniel Stan are veşti bune şi în ceea ce priveşte Centura Târgoviştei, investiţie care trebuie finalizată până la sfârşitul anului 2018, altfel municipalitatea ar trebui să restituie Uniunii Europene aproximativ 20 de milioane de lei.

„Procedura de achiziţie este aproape de finalizare. Dacă vom avea contestaţii, cred că vom semna contractul undeva la jumătatea lunii aprilie. Dacă nu vom avea contestaţii, îl vom semna mult mai repede. Practic, la acest moment, noi am terminat inclusiv evaluarea financiară. Suntem în măsură să dăm câştigătorul licitaţiei, să facem comunicările prevăzute de legislaţia în domeniu şi am convingerea că, până la sfârşitul anului 2018, drumul de centură va fi finalizat”, a explicat edilul Cristian Daniel Stan.

Adaugă un Comentariu

*