Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, august 14, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » TÂRGOVIŞTE: Primăria a demarat lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere. Vezi străzile!

TÂRGOVIŞTE: Primăria a demarat lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere. Vezi străzile! 

strada iazului 1

La Târgovişte au debutat astăzi, 28 martie 2017, lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere. Sunt incluse în primul pachet investiţional al administraţiei locale următoarele străzi: Iazului, Morilor, Horea, Cloşca, Crişan, Berzei, Gheorghe Petraşcu, Gimnaziului şi Constantin Brâncoveanu (artera paralelă). În total, 3,4 km şi 10.000 mp de trotuare. Conform contractului încheiat cu constructorul desemnat prin licitaţie, proiectul trebuie să fie finalizat în 18 luni.

“Sunt străzi unde nu s-a intervenit niciodată sau care au fost asfaltate, dar, din cauza lucrărilor la canalizare, sunt absolut impracticabile, motiv pentru care am decis să intervenim.

În afara acestui proiect, tot săptămâna aceasta, începem în Priseaca lucrările pe străzile Dâmboviţei, Soarelui, Prisecii şi Câmpului. Este vorba de aproximativ 3 km. Urmează ca, în toamnă, să intervenim şi pe cel de-al doilea proiect privind infrastructura rutieră în Priseaca.

strada iazului 3

Un alt proiect, care va debuta probabil săptămâna viitoare, vizează străzile Col. Dumitru Băltăreţu, Maior Ion Alexandrescu şi Şoseaua Găeşti. S-a depus deja garanţia de bună execuţie, urmează să predăm amplasamentul şi apoi să emitem ordinul de începere a lucrărilor.

În toate aceste zone, vrem să rezolvăm înainte problemele ce ţin de canalizare, alimentare cu apă, racorduri, adică tot ceea ce înseamnă infrastrucrură subterană, astfel încât, la momentul la care venim cu stratul de asfalt, să nu mai intervenim. De asemenea, în Priseasca avem şi un proiect de alimentare cu gaze, în afară de extinderea reţelei de apă şi canalizare”, a precizat primarul Cristian Daniel Stan.

strada closcaEdilul spune că administraţia publică a municipiului Târgovişte a reuşit să facă economii importante, după organizarea licitaţiilor, astfel că se vor putea demara lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere şi pe străzi care, initial, nu erau prinse în programul investiţional aferent anului 2017. Prin urmare, în momentul de faţă, se întocmesc documentaţiile pentru străzile Tighina, Herţa, Leo Plângă şi Nifon. De asemenea, Cristian Daniel Stan este optimist că, în luna mai, vor demara lucrările la şoseaua de centură.

“Suntem destul de avansaţi pe zona de licitaţie. Aşteptăm un răspuns de la CNSC cu privire la contestaţiile care s-au formulat. Indiferent de răspuns, noi vom atribui câştigătorul, fie potrivit soluţiei pe care o va da CNSC, fie potrivit soluţiei noastre, contestată în acest moment. În oricare dintre situaţii, în luna mai, vor începe lucrările şi acolo”.

Primarul are o veste bună şi pentru copii. În două săptămâni, debutează şi investiţiile pe zona locuri de joacă. În total, vor fi realizate 13 astfel de locaţii, cu preponderenţă în perimetrul PIDU-lor, respectiv: Micro VI, Aleea Trandafirilor, CFR, Micro XI şi Micro XII. Nu vor fi însă neflijate nici celelalte cartiere. Lucrările vor fi realizate de firma de construcţii a Consiliului Local.

Adaugă un Comentariu

*