Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, februarie 23, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » TÂRGOVIŞTE: Primăria a demolat 2.000 de garaje. Au mai rămas 3.000!

TÂRGOVIŞTE: Primăria a demolat 2.000 de garaje. Au mai rămas 3.000! 

parcare-micro-iv-2

Vremea frumoasă ajută Primăria Târgovişte să continue investiţiile în infrastructură. În acest moment, se lucrează în Microraionul V, pe strada Ion Ghica, în zona Şcolii Speciale. Au fost demolate garajele, urmând să se amenajeze o parcare modernă. De asemenea, va fi refăcut locul de joacă. Edilul Cristian Daniel Stan speră ca administraţia locală să reuşească să mai asfalteze, în această toamnă, şi parcarea din spatele blocurilor G din zona centrală. Astăzi, au fost încheiate oficial lucrările începute în vară, în Micro IV, pe strada Udrişte Năsturel.

„Este vorba despre o investiţie pe bani de la bugetul propriu, o investiţie care vizează peste 4.000 mp de străzi şi trotuare şi două parcări. De asemenea, am lucrat şi la locul de joacă. Acesta a fost reabilitat total. S-a păstrat doar locaţia. S-au adus echipamente de joacă noi, s-a acoperit perimetrul cu tartan, s-au pus bănci şi a fost împrejmuit. Zona este acum de nerecunoscut, faţă de situaţia dinainte de începerea lucrărilor.

loc-de-joaca-mi-cro-iv

S-au demolat garajele, am lărgit parcarea şi strada. S-au creat, per total, 95-100 de locuri de parcare. Am avut intervenţii la iluminatul public, care este la acest moment modernizat. Sunt lucrări şi la spaţiul verde. S-a gazonat o suprafaţă de peste 400 mp şi s-au plantat peste 100 de arbori şi arbuşti ornamentali”, a precizat primarul Cristian Daniel Stan.

Anul viitor, în Micro IV, cu fonduri din bugetul local, se va intra pe străzile principale – Radu Popescu şi Radu cel Mare. De asemenea, va fi reabilitată integral infrastructura rutieră din Micro V, punctul termic şi locurile de joacă. Practic, tot cartierul va fi modernizat. Totodată, în 2017, se vor executa lucrări în Microraionul IX, zona adiacentă străzii Avram Iancu. Şi aici, vor fi demolate garajele!

„Sunt lucrări pe care le facem în zone în care nu s-a mai intervenit de cel puţin 30 de ani”, a punctat Cristian Daniel Stan.

conferinta-micro-ivPreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu l-a însoţit astăzi pe primarul Cristian Daniel Stan, cu ocazia prezentării investiţiei de pe strada Udrişte Năsturel. Şeful administraţiei judeţene a ţinut să felicite echipa de la Târgovişte pentru că urmăreşte în fiecare zi punerea în aplicare a programului cu care PSD a câştigat alegerile locale în acest an.

„Starea de bine a unui oraş se realizează şi cu lucrări mari, dar şi cu lucruri care sunt ceva mai mici şi care schimbă esenţial aspectul unor zone. În al doilea rând, remarc grija actualei administraţii pentru cartierele mărginaşe ale Târgoviştei, pentru că, în general, până acum, primarii s-au concentrat pe realizarea unor lucrări în zona centrală. Acum, iată că s-a intrat foarte mult în cartiere, în beneficiul majorităţii locuitorilor municipiului Târgovişte.

parcare-micro-iv-1

În alt treilea rând, Târgoviştea s-a aflat într-o situaţie dramatică din punct de vedere edilitar, cu peste 5.000 de garaje, construite fiecare după ideea lui şi cu materiale după cum a avut fiecare cetăţean. 5.000 de garaje înseamnă o afectare a stării oraşului extraordinar de mare. Până astăzi, mi s-a spus că au fost demolate peste 2.000. Mai este de lucru şi sunt convins că echipa lui Cristi Stan va reuşi să amenajeze toate aceste zone, iar oraşul va avea, în doi ani de zile, o altă faţă. Este îmbucurător şi faptul că cetăţenii susţin demersurile administraţiei publice locale”, a declarat Adrian Ţuţuianu – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Răspuns la TÂRGOVIŞTE: Primăria a demolat 2.000 de garaje. Au mai rămas 3.000!

  1. tass

    locul de joaca pentu copiii de pe strada dr.b.georgescu cand o sa-l termine?sau va dona pamantul pentru cel cu autogara atyc?deja microbuzele incep sa ne acapareze locurile de parcare.pai ce facem domn’primar?

     

Adaugă un Comentariu

*