Știri, Muntenia-Sud, România|joi, mai 13, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » TÂRGOVIŞTE: Primăria s-a pregătit serios să facă faţă zăpezii

TÂRGOVIŞTE: Primăria s-a pregătit serios să facă faţă zăpezii 

comandament-deszapezire-targoviste-1

Iarna nu va lua prin surprindere autorităţile municipiului Târgovişte, susţine edilul Cristian Daniel Stan. Direcţia de Salubritate din cadrul Primăriei – operatorul licenţiat pentru desfăşurarea lucrărilor de deszăpezire – a activat deja Comandamentul de Intervenţie, s-a aprovizionat cu stocurile de sare, nisip, clorură de calciu şi combustibil, a pregătit utilajele şi şi-a instruit oamenii.

„La nivelul Direcţiei de Salubritate, avem 30 de utilaje, plus 20 de freze. În situaţia în care vom avea ninsori abundente, putem să mai apelăm la încă 42 de utilaje. Totuşi, iarna trecută, nu au fost momente în care să fi făcut apel şi la utilaje închiriate. În momentul de faţă, avem stocuri suficiente şi de sare, şi de nisip, şi de clorură de calciu, şi de combustibil, astfel că putem interveni oricând în mod oportun. De asemenea, avem 300 de oameni, de la Direcţia de Salubritate, EcoSal şi Municipal Construct, pregătiţi să intervină în situaţia în care vom avea ninsori abundente în Târgovişte”, a declarat edilul Cristian Daniel Stan, care s-a asigurat astăzi, împreună cu city managerul Liviu Stoica şi viceprimarii Carmen Holban şi Cosmin Bozieru, că nu vor exista breşe în activitatea de deszăpezire în municipiul Târgovişte.

comandament-deszapezire-targoviste-2Conform planului de intervenţie aprobat, se va acţiona întâi pe străzile principale şi abia apoi în cartiere. De asemenea, nu se va neglija asigurarea accesibilităţii trotuarelor. Se va acorda o atenţie sporită zonelor aglomerate, perimetrului din jurul unităţilor de învăţământ, astfel încât să se evite situaţiile neplăcute. Pentru semnalarea tuturor problemelor ce se vor ivi, dispeceratul va funcţiona 24 de ore din 24. Primarul Cristian Daniel Stan le reaminteşte târgoviştenilor că au şi obligaţii instituite prin lege în ceea ce priveşte curăţarea ţurţurilor, a spaţiului din jurul blocurilor, din faţa caselor şi a spaţiilor comerciale.

Adaugă un Comentariu

*