Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, mai 12, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » Primăria TÂRGOVIŞTE va moderniza 25 de instituţii de învăţământ

Primăria TÂRGOVIŞTE va moderniza 25 de instituţii de învăţământ 

scoala radu cel mare

Primarul municipiului Târgovişte, Cristian Daniel Stan, a anunţat că şi-a stabilit ca obiectiv, pentru mandatul 2016-2020, modernizarea a cel puţin 25 de instituţii de învăţământ. În acest sens, a fost început procesul de întocmire a documentaţiilor tehnice, administraţia locală urmând să acceseze fonduri europene şi guvernamentale pentru proiectele de dezvoltare a infrastructurii educaţionale. De asemenea, vor fi utilizate şi sume consistente din bugetul local. Primul contract de proiectare care a fost semnat vizează Şcoala Radu cel Mare din Microraionul IV.

„Aici, urmează să fie implementat un proiect pe fonduri europene. Este vorba despre lucrări ample. Mansardarea actualului corp, unde vrem să avem un amfiteatru cu aproximativ 150 de locuri. De asemenea, încă patru săli de clasă, două pentru program suplimentar şi două pentru after-school. Vrem să facem o sală de sport cu aproximativ 300 de locuri în tribune şi să punem covor sintetic pe terenul de sport.

Totodată, vom avea o sală de mese, 20 de săli de clase vor fi dotate cu mobilier nou şi kit-uri pe discipline. De asemenea, actualul corp va fi reabilitat integral, cu anvelopare şi schimbarea acoperişului, gresie, faianţă, instalaţii. Totodată, vom realiza mai multe laboratoare, cabinet stomatologic şi cabinet medical”, a spus primarul Cristian Daniel Stan.

Adaugă un Comentariu

*