Știri, Muntenia-Sud, România|joi, mai 13, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » TÂRGOVIŞTE: Primarul Cristian Daniel Stan, la un pas să intre în conflict cu Compania de Apă!

TÂRGOVIŞTE: Primarul Cristian Daniel Stan, la un pas să intre în conflict cu Compania de Apă! 

cristian stan

Primarul municipiului Târgovişte, Cristian Daniel Stan, este la un pas să intre în conflict cu Compania de Apă, din cauza proiectului de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare (CL3). Pe de o parte, lucrările executate sunt de proastă calitate, iar pe de altă parte constructorul întârzie să remedieze defecţiunile, plus că nu recunoaşte că mai are obligaţii contractuale de care nu s-a achitat, în speţă nerealizarea a 1000 de branşamente. Toate acestea se răsfrâng asupra programului investiţional al administraţiei publice locale. Pe scurt, Primăria Târgovişte nu poate trece la asfaltări pentru că nu este realizată reţeaua de apă şi canalizare!

„Trag un nou semnal de alarmă legat de Compania de Apă şi CL3, care trebuie să fie închis până la urmă, pentru că ne crează dificultăţi extraordinar de mari. Vă dau exemplu strada Tudorică Popescu. Noi o avem prinsă în programul de asfaltare, însă nu putem să intrăm în condiţiile în care căminele de canalizare şi zona din jurul căminelor arată extraordinar de rău. S-a lăsat, s-a degradat terasamentul. Compania de Apă trebuie să găsească o soluţie să închidă CL3, cu menţiunea că, de acum înainte, pe municipiul Târgovişte, lucrările la zona de canalizare pe care le va face Compania de Apă vor fi monitorizate cu mare atenţie. Pe astea le-am preluat aşa cum sunt acum şi încercăm să le finalizăm. Din păcate, ca administraţie publică locală, nu avem nicio pârghie nici legată de constructor, nici legată de proiectantul de la CL3.

Din punctul meu de vedere, s-a lucrat extraordinar de prost pe zona respectivă. Am avut şi noi lucrări de reabilitare a infrastructurii, am avut PIDU-rile, au fost şi aici probleme, dar le-am rezolvat, am tras constructorul la răspundere, i-am oprit 70 de miliarde din garanţiile de execuţie, adică, efectiv, am protejat cât am putut de bine interesele comunităţii târgoviştene în raport cu constructorii şi orice lucrare care trebuie să se facă acum, avem şi noi nişte cămine lăsate pe Tudor Vladimirescu şi pe Bulevardul Unirii, va fi făcută pe banii constructorilor şi din garanţiile acestora.

Sunt absolut nemulţumit de felul cum arată lucrările pe CL3 şi sper să fie refăcute. În orice caz, dacă lucrurile vor continua în acest mod la Compania de Apă, şi vorbesc nu numai de lucrări, ci şi de zona corecţiilor financiare, cineva de acolo va trebui să-şi asume răspunderea şi să facă pasul înapoi. Mi se pare că suntem într-o zonă în care practic nimeni nu este vinovat, ci doar constructorul, dar constructorul nu mai are garanţii sau dacă are nu sunt suficiente. Nu cred că este normal să se întâmple aşa. Repet, municipiul Târgovişte asigură peste 90% din ceea ce înseamnă profitul Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa SA. Din acest punct de vedere, cer ca municipiul Târgovişte să fie tratat în funcţie de importanţa pe care o are ca beneficiar al serviciilor Companiei de Apă. Atât! Nu cer nimic în plus.

Din păcate, modificarea legislaţiei în materie de guvernare corporatistă a schimbat puţin datele problemei. Ordonanţa în discuţie oferă competenţe foarte largi Asociaţiilor de Dezvoltare Intercomunitară – ADI, în detrimentul acţionarului majoritar, în sensul că nu pot să schimb un membru în Consiliul de Administraţie fără acordul ADI şi aşa mai departe”, a declarat Cristian Daniel Stan – primarul municipiului Târgovişte.

Răspuns la TÂRGOVIŞTE: Primarul Cristian Daniel Stan, la un pas să intre în conflict cu Compania de Apă!

  1. Florina

    Domnule primar ,erau niste directori prin 2015 care te-au informat cu subiect si predicat despre CL3 ,presa de la acea vreme era plina de stiri si erau fotografiate asa -zisele ,,lucrari”. Au fost dati afara ca spuneau adevarul! Au spus clar de ce nu receptioneaza o lucrare neconforma si de ce nu pot sa platesca din fonduri europene sau din surse proprii ,,mizeria ”asta de lucrare ! Nu i-ati crezut sau vi s-a impus sa nu-i credeti! A semnat TUTUIANU ION receptia ! ESTE SINGURUL director ramas in functie dintre cei demisi! Au targovistenii bani sa-i platesca un salariu obtinut prin minciuna si pup-in-curism si sa platesca daunelE!

     

Adaugă un Comentariu

*