Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, august 9, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » TÂRGOVIŞTE: Primu’Turneu ARGO, competiţie naţională de dezbateri la Colegiul Economic

TÂRGOVIŞTE: Primu’Turneu ARGO, competiţie naţională de dezbateri la Colegiul Economic 

bust ion ghica 3

Colegiul Economic “Ion Ghica” din Târgoviște şi Asociația pentru Retorică, Gândire și Oratorie din Ploiești organizează, în perioada 16-18 decembrie 2016, competiția de dezbateri academice pentru începători – Primu’Turneu ARGO, competiție care se desfășoară sub auspiciile proiectului L33N – Liminality and Educational Entrepreneurship, care are ca scop dezvoltarea unei abordări antreprenoriale în educație, promovarea dezbaterilor academice în rândul elevilor de liceu fiind o astfel de abordare.

La eveniment vor fi prezenți 250 de elevi, profesori și studenți – coordonatori de club, care vor beneficia, pe parcursul celor trei zile competiționale, atât de meciuri în care să-și evalueze capacitatea de argumentare structurată, cât și de ateliere de formare pe diverse aspecte specifice formatului World Schools (stil, strategie, conținut, equity). Atelierele vor fi susținute de cei 10 traineri ARGO și ARDOR, cu o vastă experiență în dezbateri și în activitatea de training, foști campioni la competițiile de dezbateri pentru liceeni sau studenți.

Două dintre temele supuse dezbaterii la această competiție au fost anunțate dinainte, dar vor fi și moțiuni care vor fi anunțate debaterilor cu o oră înainte de meci, timpul de pregătire foarte scurt fiind menit a dezvolta elevilor rezistența la stress, o bună comunicare și colaborare cu colegii de echipă, o bună gestiune a timpului.

Cele două moțiuni anunțate sunt:
• Acest parlament ar interzice deținerea de arme de foc de către civili.
• Acest parlament nu le-ar permite lucrătorilor din servicii publice esențiale să facă grevă.

Premierea câștigătorilor va avea loc duminică, 18 decembrie 2016, de la ora 14:00, la Casa Tineretului din Târgoviște. Intrarea este liberă. Premiile vor fi acordate de inspectorul şcolar general – Sorin Ion și inspectorul şcolar general adjunct – Gabriela Istrate.

Adaugă un Comentariu

*