Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 18, 2022
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » TÂRGOVIŞTE: „Problema câinilor comunitari”, discuţie social-educativă la Şcoala Paul Bănică!

TÂRGOVIŞTE: „Problema câinilor comunitari”, discuţie social-educativă la Şcoala Paul Bănică! 

intalnire copii caini 3

Asociaţia pentru Protecţia Animalelor „Sufleţel” din Târgovişte a răspuns pozitiv invitaţiei Mioarei Râncă, profesor-diriginte de la Şcoala „Paul Bănică” din Micro VI, de a discuta cu elevii de clasa a V-a despre problema câinilor comunitari: cauze, metode de gestionare a fenomenului, implicarea societăţii civile, prevederi legale etc.

Livia Vasilescu, preşedinta Asociaţiei „Sufleţel”, ne-a declarat că a fost impresionată de faptul că elevii i-au întâmpinat cu mesaje pertinente, ceea ce a determinat-o să creadă că, în viitor, oamenii ar putea să dovedească responsabilitate faţă de animale: „Câinii au nevoie de îngrijire la fel ca şi noi, oamenii!”, „Nu mai abandonaţi câinii pe stradă!”, „Un câine salvat = o viaţă salvată!”, „Adoptaţi, nu cumpăraţi!”, „Salvaţi animalele! Câinii comunitari, prieteni ai omului!”.

intalnire copii caini 2

„Felicităm Şcoala Paul Bănică din Târgovişte, pe doamna profesoară Mioara Râncă şi pe domnul director Alexandru Tică, pentru această iniţiativă social-educativă. Filonul sănătos al societăţii sunt copiii. Astfel de acţiuni pot continua şi la alte şcoli din municipiul Târgovişte şi din judeţul Dâmboviţa. Noi suntem deschişi în această direcţie”, spune Livia Vasilescu.

Maria Gheorghe, fost cadru didactic la Şcoala Paul Bănică din Târgovişte, le-a mărturisit că, după pensionare, a ales să facă voluntariat Wonderland, adăpostul pentru animale abandonate înfiinţat de Cristina Păun. Copiii au avut ocazia să vizioneze câteva filmuleţe cu unele dintre sufleţelele nevinovate salvate de această târgovişteancă inimoasă. cel mai tare i-a impresionat o căţeluşă paralizată care se deplasează cu ajutorul unui cărucior şi un căţeluş dresat, care face curăţenie cu… mătura şi făraşul!

intalnire copii caini 1

Adaugă un Comentariu

*