Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 18, 2022
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » TÂRGOVIŞTE: Proiecte pentru modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă

TÂRGOVIŞTE: Proiecte pentru modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă 

spitalul judetean targoviste

Deputata PSD Carmen Holban şi dr. Claudiu Dumitrescu, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, au vorbit, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, despre programul de reabilitare, modernizare şi dotare cu aparatură medicală a celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ.

„Unitatea Primiri Urgenţe va beneficia, în acest an şi în cursul anului viitor, de aparatură medicală printr-un proiect derulat de Ministerul Sănătăţii în colaborare cu Banca Mondială. De asemenea, Consiliul Judeţean Dâmboviţa va promova, prin Programul Operaţional Regional, un proiect de reabilitare, modernizare, extindere şi dotare UPU-SMURD”, a precizat Carmen Holban.

Dr. Claudiu Dumitrescu ne-a informat că sunt în curs de realizare obiective absolut necesare Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte şi a dat ca exemplu liftul pentru Secţia Oncologie.

„Poate părea o lucrare neimportantă ca amploare, dar este foarte importantă pentru pacienţii noştri, care sunt, în mare parte, imobilizaţi la pat sau au diverse grade de handicap. Bolnavii trebuiau transportaţi de la parter la etajul doi în condiţii dificile. Deşi investiţia are ca termen de execuţie un an, am discutat cu constructorul şi avem promisiunea că va fi realizată cel mai probabil până la finele acestui an”, a explicat dr. Dumitrescu.

carmen holban - claudiu dumitrescuTotodată, au fost definitivate, la sfârşitul lunii mai, lucrările de amenajare a spaţiului destinat spitalizării de-o zi. De asemenea, a fost înfiinţat un birou de stare civilă pentru declararea nou-născuţilor, astfel încât părinţii să nu mai fie puşi pe drumuri în vederea eliberării certificatului de naştere. Conducerea Spitalului Judeţean s-a preocupat şi să repună în funcţiune puţul de mare adâncime, care asigură 90% din necesarul de apă.

De asemenea, este în implementare cu fonduri guvernamentale proeictul de consolidare, reabilitare şi modernizare a Secţiei Externe de Pneumoftiziologie, mai precis corpul central al fostului Sanatoriu TBC Moroieni. Stadiul fizic de realizare a investiţiei ajuns în acest moment la 40%.

Unitatea spitalicească din Târgovişte dispune de un computer tomograf şi de un aparat RMN, dar, pentru a fi acoperite nevoile pacienţilor şi a evita supraaglomerările, conducerea instituţiei a mai solicitat Ministeruluii Sănătăţii încă un computer tomograf.

Şi pentru că este nevoie şi de o schimbare în comportamentul personalului, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte continuă controalele inopinate, chiar dacă, mărturiseşte, şi-a făcut foarte mulţi duşmani şi a ajuns să fie cel mai nepopular conducător pe care l-a avut unitatea. La ultima verificare, dr. Dumitrescu a descoperit că rezultatul la unele investigaţii efectuate pacienţilor care se prezintă la UPU vine şi după… două ore, termen pe care îl consideră nejustificat de mare, astfel că a impus noi reguli, care vor duce la scurtarea timpilor de aşteptare. Cu siguranţă nu va fi suficient, dar este încă un pas în întâmpinarea nevoilor bolnavilor.

Adaugă un Comentariu

*