Știri, Muntenia-Sud, România|luni, februarie 6, 2023
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » TÂRGOVIŞTE: Seară de carte cu „Maestrul şi Margareta”

TÂRGOVIŞTE: Seară de carte cu „Maestrul şi Margareta” 

maestrul si margareta

În această seară (11 mai 2017), de la ora 18:00, târgoviştenii sunt invitaţi la o nouă întâlnire amicală, sub genericul „Seara de carte la Târgovişte”, la sediul Bibliotecii Judeţene „I.H. Rădulescu” Dâmboviţa. Va fi supus spre dezbatere volumul „Maestrul şi Margareta”, autor Mihail Bulgakov. Prezintă: Laura Violeta Cojocaru.

Mihail Afanasievici Bulgakov a fost romancier şi dramaturg sovietic de origine ucraineană. S-a născut la Kiev, în anul 1891, în familia unui profesor al Academiei Teologice.A absolvit Facultatea de Medicină din Kiev. În anul 1920 a renunţat însă la cariera de medic pentru a se dedica scrisului. Mihail Bulgakov a murit în anul 1940.

Romanul „Maestrul şi Margareta” a fost interzis şi distrus în timpul regimului dictatorial al lui Stalin. Scriitorul l-a rescris din minte. L-a terminat după 10 ani, cu puţin timp înainte să moară. A fost publicat, într-o formă cenzurată, abia după alţi 26 de ani. Muza pentru personajul Margareta a fost Elena, cea de-a treia soţie a dramaturgului, cea care l-a ajutat să-şi încheie romanul atunci când a orbit din cauza bolii de care suferea: nefroscleroză.

Adaugă un Comentariu

*