Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 23, 2018
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » TÂRGOVIŞTE: Seară de film la Biblioteca Judeţeană. Accesul este gratuit!

TÂRGOVIŞTE: Seară de film la Biblioteca Judeţeană. Accesul este gratuit! 

copii film

Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa şi Centrul Europe Direct Târgovişte vă invită la film! vineri, 1 septembrie, de la ora 17:00, va putea fi urmărită, în sala de conferinţe a instituţiei, producţia „Cambridge”. Evenimentul se înscrie în proiectul „KineDok powered by One World România”, ajuns la cea de-a treia ediţie.

Filmul urmărește viața de zi cu zi a satului Dolni Tsibar din Bulgaria, pe perioada unui an. Un an întreg din viața școlii primare locale, unde profesori dedicați se străduiesc să ofere elevilor, cu resurse limitate, cea mai bună educație posibilă. Într-un stil calm, observațional și fără niciun comentariu, regizoarea Eldora Traykova ne introduce în viața satului și a localnicilor acestuia. Profesorii, copiii, părinții și sătenii vorbesc despre viețile lor de zi cu zi, își narează propriile autobiografii și vise. De-a lungul drumului, devine clar ca școala în sine nu este cu mult diferită de orice altă școală – sunt doar circumstanțele excepționale.

Romii încă sunt tratați ca niște cetățeni de mâna a doua și se lovesc de discriminare în fiecare zi. Mulți dintre copii au părinți care lucrează în străinătate, iar sărăcia este un lucru obișnuit. Între timp, copiii sunt nevoiți să învețe extraordinar de bine dacă vor să aibă șanse pentru un viitor mai bun. Un tată este furios pe gemenii săi, deoarece unul dintre ei a luat numai 10 și un singur 9, care i-ar putea pune în pericol visul de a ajunge la facultate. Ca o pedeapsă, aceștia trebuie să aibă grijă de o capră pe timpul vacanței de vară.

Adaugă un Comentariu

*