Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 18, 2022
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » TÂRGOVIŞTE: Semnalul cititorului. Ciulinii decorează Parcul Mitropoliei!

TÂRGOVIŞTE: Semnalul cititorului. Ciulinii decorează Parcul Mitropoliei! 

ciulini parc mitropolie

Cultura de ciulini pufoşi din imagine nu am întâlnit-o în mijlocul Bărăganului şi nici pe marginea vreunui drum! Aceste plante de decor spontan, dar care pot fi folosite şi la prepararea unor ceaiuri cu proprietăţi curative, se dezvoltă nestinhgherit la kilometrul zero al municipiului Târgovişte, adică în Parcul Mitropoliei. Aşa ne-a semnalat un cititor al publicaţiei noastre, aşa am găsit la faţa locului!

Oamenii care trec prin zonă au posibilitatea să se închine de două sau de mai multe ori. O dată în faţa Catedralei Mitropolitană, aducând laudă lui Dumnezeu, iar câţiva paşii mai încolo, îşi fac cruce de uimire, văzând cum domină ciulinii câţiva plăpânzi trandafiri.

Odată, unii politicienii cu un optimism ciudat, populist, voiau să transformnme Cetatea Târgoviştei în Capitală Culturală a României. Eu zic că, deocamdată, avem ciulini şi încă îi prăsim, spre satifacţia turiştilor care, atunci când trec pe trotuarele parcului, dau nas în nas cu pufii albi şi zâmbesc vesel, a unicat. Nu mai punem la socoteală restul de plante din flora spontană a Târgoviştei! Aşteptăm schimbări. Bineînţeles, în bine!

Răspuns la TÂRGOVIŞTE: Semnalul cititorului. Ciulinii decorează Parcul Mitropoliei!

  1. robert

    Pai da, in loc sa angajam peisagisti, horticultori, angajam…..hinghieri, ca deh, asta e in trendul preocuparilor administratiei locale- caldura mon cher, ne-a luat uzul ratiunii………

     

Adaugă un Comentariu

*