Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, februarie 28, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Sindicatul Valahia strânge semnături pentru un mare miting în faţa Prefecturii

DÂMBOVIŢA: Sindicatul Valahia strânge semnături pentru un mare miting în faţa Prefecturii 

Nicolae Dragodănescu - preşedinte Sindicatul Valahia Târgovişte

Situaţia de la Combinatul de Oţeluri Speciale Târgovişte pare că se înrăutăţeşte cu fiecare zi ce trece. Sindicatul Valahia reclamă, prin vocea preşedintelui Nicolae Dragodănescu, faptul că angajaţii care s-au înscris în structura pe care o conduce sunt pedepsiţi de societate prin consemnare la domiciliu şi plata a 75% din drepturile salariale. Prin urmare, a fost sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. În acelaşi timp, Nicolae Dragodănescu atrage atenţia conducerii COS Tâgovişte că se face vinovată de săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi ameninţare.

„Potrivit Constitutiei Romaniei si a Legii nr. 53/2003 – Codul Muncii, aceste fapte sunt interzise şi Sindicatul Valahia va organiza o acţiune de protest în fata Prefecturii Dâmboviţa, pentru a atrage atenţia clasei politice asupra modului cum sunt respectate libertăţile garantate de statul român, precum şi asupra necesităţii modificarii Legii nr. 85/2016 – Legea insolventei, art. 56 si 57 – privind atribuţiile administratorului special şi ale administratorului judiciar.

Sindicatul Valahia a cerut conducerii centrale a CNS Cartel ALFA să angajeze consultări cu grupurile parlamentare pentru a găsi soluţii de salvare a obiectivelor economice de importanţă naţională, precum şi modificarea art. 3 din Legea nr. 51/1991 privind siguranţa naţională.

Sindicatul Valahia cere tuturor membrilor să aibă curajul să reclame orice abuz, să denunţe orice acţiune represivă sau de intimidare şi să participe la acţiunea de protest ce va fi organizată de sindicat, numai după ce numărul de participanţi, stabilit prin declaraţie individuala de participare, va fi peste 1.000 persoane, membrii de sindicat precum şi membrii familiilor acestora”, se arată în comunicatul de presă remis de Sindicatul valahia Târgovişte.

Adaugă un Comentariu

*