Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iulie 12, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » TÂRGOVIŞTE, singurul oraş din Regiunea Sud-Muntenia care sărbătoreşte „Noaptea Cercetătorilor”

TÂRGOVIŞTE, singurul oraş din Regiunea Sud-Muntenia care sărbătoreşte „Noaptea Cercetătorilor” 

noaptea-cercetatorilor

Anul acesta, „Noaptea Cercetătorilor Europeni” se sărbătoreşte în peste 250 de oraşe europene şi în 15 din România. Evenimentele, care vizează să apropie publicul larg de fascinanta lume a cercetării, se vor desfăşura în București, Alba Iulia, Arad, Bacău, Brașov, Constanța, Cugir, Deva, Galați, Oradea, Piatra Neamț, Suceava, Târgoviște, Tulcea și Zalău. Cu alte cuvinte, Târgovişte este singurul oraş din Regiunea Sud-Muntenia unde se va marca „Noaptea Cercetătorilor Europeni”.

Vineri – 30 septembrie, în curtea Muzeului Poliţiei Române din Târgovişte, vor fi organizate, între orele 17:00 – 22:00, numeroase ateliere de lucru: fals de monedă şi fals de înscrisuri (povestea scrisului), expoziţie astro-fotografică, program de Planetariu-harta cerului, atelier de redactare a Revistei Române de studii baltice şi nordice, atelier de cercetare criminalistică, atelier de prevenire, punct de informare şi relaţii publice, jocuri şi concursuri. Accesul este gratuit.

Primul eveniment din seria Noaptea Cercetătorilor Europeni a fost organizat în 2005 şi de atunci peste 1,5 milioane de oameni au celebrat ziua dedicată promovării științei. Proiectul se adresează minţilor curioase și tinerilor care doresc să înceapă o carieră în cercetare, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative.

Ediția 2015 a atras peste 35.000 de vizitatori în România. Pe termen lung evenimentul atrage noile generații către munca de cercetare și activare profesională în acest domeniu, în interiorul Uniunii Europene și crește respectul publicului larg față de munca nevăzută a cercetătorilor.

Pentru informații detaliate despre program și instituțiile participante consultați website-ul noapteacercetatorilor.eu.

Adaugă un Comentariu

*