Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, august 14, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » TÂRGOVIŞTE: Slujbă de sfinţire la Mănăstirea Stelea, după consolidare şi reabilitare

TÂRGOVIŞTE: Slujbă de sfinţire la Mănăstirea Stelea, după consolidare şi reabilitare 

manastirea stelea 1

Duminică, 10 septembrie 2017, va fi sfinţită Mănăstirea Stelea din Târgovişte, după ce, în ultimii ani, s-au desfăşurat aici ample lucrări de consolidare şi reabilitare. Conform tradiției ortodoxe liturgice, acest moment reprezintă o ocazie specială pentru credincioși, bărbați și femei, de a se închina și intra în Sfântul Altar. Ceremoniile vor debuta în ziua de 9 septembrie, de la ora 18:00, cu vecernia solemnă a sărbătorii.

Atenţie! Duminică, 10 septembrie, între orele 06:00 – 13:00, traficul rutier va fi restricţionat pe strada Stelea și Calea Domnească (de la intersecția cu strada Stelea până la intersecția cu Bulevardul Libertății).

Mănăstirea Stelea, monument de referinţă pentru arta Ţării Româneşti din secolul al XVII-lea, este ctitoria voievodului Vasile Lupu al Moldovei, din anul 1645, fiind construită, ca semn al împăcării cu voievodul Matei Basarab. De asemenea, precizăm că aici a funcționat prima instituție de învățământ superior din Muntenia, Schola graeca et latina, în secolul al XVII-lea.

Adaugă un Comentariu

*