Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, octombrie 15, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » TÂRGOVIŞTE: Şoseaua de centură se va realiza din bugetul local, până la 31 decembrie 2018

TÂRGOVIŞTE: Şoseaua de centură se va realiza din bugetul local, până la 31 decembrie 2018 

centura targoviste 1

Primăria Târgovişte urmează să finalizaze lucrările de reabilitare şi modernizare a drumului de centură al municipiului până la data de 31 decembrie 2018, folosind resursele bugetare proprii. Proiectul de hotărâre este înscris pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local din 12 august 2016. Valoarea estimată necesară finalizării şoselei de centură este de 74.198.049,80 lei.

S-a luat această decizie întrucât administraţia locală s-a confruntat, din 2009 – când a fost semnat contractul de finanţare în cadrul programului Operaţional Regional 2007-2013 (fonduri europene nerambursabile) până în prezent, cu probleme majore în ceea ce priveşte implementarea, dificultăţi cauzate de constructori, contractele de execuţie fiind reziliate de două ori. De asemenea, documentele privind acest proiect au ajuns pe masa de lucru a procurorilor, la mijloc fiind şi fapte de natură penală. Primarul Cristian Daniel Stan spunea anul trecut că are speranţe că municipalitatea va recupera de la antreprenori banii pe care este nevoită să-i cheltuie din bugetul local pentru finalizarea acestui proiect fiindcă nu a fost implementat în termenul impis de Uniunea Europeană. În prezent, stadiul fizic de execuţie al lucrărilor a ajuns la 27%.

Obiectivele proiectului „Modernizarea şi reabilitarea drumului de centură al municipiului Târgovişte”:
– Reabilitarea sistemului rutier existent, în lungime de 13.808 km, pe zonele în care drumul are patru benzi de circulaţie şi lăţirea zonelor de drum cu două benzi de circulaţie la patru benzi acolo unde este posibil, pe următoarele tronsoane: Str. Petru Cercel, Str. Laminorului, Calea Câmpulung, Bulevardul Eroilor, Aleea Sinaia, Aleea Mănăstirea Dealu, Str. magrini, Str. Cărămidari (comuna Răzvad) – ramura Valea Voievozilor, Str. Calea Ialomiţei (Str. Canalului)
– Reabilitarea pasajului superior Petru Cercel
– Modernizarea-dublarea podului rutier peste Râul Ialomiţa la Teiş, prin executarea unui pod nou, în aval de cel existent pentru două benzi de circulaţie şi extinderea la patru benzi de circulaţie a porţiunii de drum cuprinse între acest pod şi pasajul DN 71
– Reabilitarea pasajului superior pe DN 71 în zona Târgovişte Nord
– Reabilitarea podului rutier peste Râul Ialomiţa la Valea Voievozilor
– Reabilitarea unei reţele de canalizare pluvială şi unitară
– Reabilitarea trotuarelor pe tot traseul inelului de centură şi execuţia unor trotuare noi
– Reabilitarea sensurilor giratorii şi a drumurilor laterale.

Răspuns la TÂRGOVIŞTE: Şoseaua de centură se va realiza din bugetul local, până la 31 decembrie 2018

 1. moshu49

  acuma să vezi trai pe banii proștilor
  în banii românești își pot băga mîna pînă la umăr, au școală
  să nu ne iluzionăm, valoarea finală a restului investiției va fi de cel puțin 2 ori mai mare
  va apare „nevoia” unei reproiectări etc, etc
  despre termen, mai bine mai tîrziu decît la calende
  dar atrag atenția că următoarele alegeri nu sînt în 2018 ci în 2020
  dacă procurorii nu le bagă morcovul sîntem pierduți… și cu banii luați! :(

   

Adaugă un Comentariu

*