Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, ianuarie 29, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » TÂRGOVIŞTE: Strategia de dezvoltare a municipiului, aprobată cu tot cu greşeli!

TÂRGOVIŞTE: Strategia de dezvoltare a municipiului, aprobată cu tot cu greşeli! 

CLM 2016, 3

Municipiul Târgovişte are, de astăzi, o strategie de dezvoltare integrată urbană. Consilierii locali, reuniţi în şedinţă ordinară de lucru, au aprobat cu unanimitate de voturi documentul prezentat de consultantul contractat în acest sens. Au aprobat cu unanimitate de voturi, în condiţiile în care, timp de vreo 20 de minute, au criticat vehement strategia şi au venit cu recomandări pentru îndreptarea lucrurilor!

Primul care a adus amendamente a fost chiar primarul Cristian Daniel Stan, iniţiatorul proiectului de hotărâre. Am reţinut, din luările de cuvânt ale aleşilor, că în documentul obligatoriu pentru obţinerea de fonduri europene nerambursabile se face vorbire despre metrou, despre port, că nici măcar numele instituţiilor publice nu au fost actualizate, că sunt numeroase greşeli gramaticale gen virgulă între subiect şi predicat sau Târgovişte scris fără majusculă. S-a mai vorbit despre faptul că nu a existat o dezbatere publică adevărată, că cetăţenilor nu li s-a dat posibilitatea să vină cu sugestii…

Ce mai, strategia ar trebui „periată” pagină cu pagină, că doar priveşte viitorul oraşului, iar acţiunile de tip hei-rup nu pot fi bune! Prin urmare, s-a cerut o amânare, însă primarul Cristian Stan a explicat că solicitarea ar fi trebuit să vină înainte de aprobarea ordinii de zi a şedinţei. Acestea fiind spuse, s-a trecut la vot şi… surpriză! Cei 18 consilieri prezenţi au votat în corpore „pentru”.

Primarul Cristian Daniel Stan a precizat că doar municipiul Ploieşti are o strategie de dezvoltare integrată, realizată spre exemplificare de un consultant străin. Celelalte reşedinţe de judeţ nu au aprobat un astfel de document. După şedinţa CLM din această după-amiază, municipiul Târgovişte se poate lăuda că le-a luat-o înainte. Numai de n-ar avea atâtea greşeli! Să sperăm că firma de consultanţă le va îndrepta şi după ce se vede cu banii în cont!

CLM 2016, 1

Adaugă un Comentariu

*