Știri, Muntenia-Sud, România|marți, noiembrie 24, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » TÂRGOVIŞTE: Tinerii au cerut, primarul a iniţiat procedura pentru amenajarea unui skatepark!

TÂRGOVIŞTE: Tinerii au cerut, primarul a iniţiat procedura pentru amenajarea unui skatepark! 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.petitieonline.com)

În şedinţa Consiliului Local Municipal Târgovişte din data de 31 august 2017, aleşii trebuie să se pronunţe cu privire la amenajarea unui skatepark, pe o suprafaţă de aproximativ 1.200 mp, în Parcul Chindia, în zona accesului dinspre dinspre stadion (Aleea Coconilor), în partea dreaptă, până în fostul Restaurant Brotăcei. Investiţia urmează să fie finanţată din bugetul local.

CITEŞTE ŞI: Descoperă România altfel! Pe skate, cu Mihnea Groseanu!

Proiectul de hotărâre a fost iniţiat de primarul Cristian Daniel Stan, care a răspuns în acest mod petiţiei formulate de un grup de tineri din oraş (cunoscuţi drept „The Grind Vice”), practicanţi ai acestui sport care a devenit foarte popular. Petiţia prin care aceştia roagă Primăria Târgovişte să construiască un sketepark a fost semnată online de peste 800 de persoane.

the grind vice k

Ei sunt The Grind Vice – tinerii care au lansat petiţia online „Vrem skatepark în Târgovişte”

„Un skatepark va fi foarte bun pentru comunitate, deoarece aceşti sportivi nu vor mai folosi străzile, locurile publice şi bunurile primăriei ca elemente pe care să îşi desfăşoare activitatea! Tot mai mulţi tineri practică acest sport, iar un singur loc, şi anume platoul (unde se întâmplă des accidente din cauza copiilor), nu este de ajuns. Spotul «Primaria» este interzis, deoarece stricăm marmura şi facem gălăgie… Spotul «Casata – Centrul Vechi», unde sunt cele mai multe elemente din oraş (o rampă, multe seturi de scări, borduri) este interzis fiindcă facem gălăgie. Spotul «Cinema Independenţa» prezintă un set de patru trepte, însă, din cauza pietrelor, marmurei sparte şi gunoaielor, riscul la accidente este foarte mare. Iar lista continuă!

În Târgovişte, sunt foarte mulţi tineri care practică aceste sporturi. Avem si un «crew» local, un canal de Youtube unde postăm video-uri pentru susţinerea sportului şi, bineînţeles, o pagina de Facebook unde ne promovăm. Ne-am făcut destul de remarcaţi şi solicitaţi în acest oraş…

Un skatepark nu necesită multă investiţie! Nici bătaie de cap în privinţa poziţionării sau costurilor. Cea mai simplă variantă ar fi acel teren de la Chindia care este nefolosit şi plin de gunoaie. Am fi mulţumiţi dacă aţi putea turna un ciment bun, iar elementele să le construim noi (am încercat să facem asta, dar ne-am ales cu două bare furate şi un box distrus). Este foarte simplu, iar aşa vom fi cu toţii multumiţi”, au punctat tinerii „The Grind Vice” în petiţia lor.

Skatepark-ul este un loc special amenajat pentru folosirea skateboard-urilor, bmx-urilor, rolelor, trotinetelor etc.

Adaugă un Comentariu

*