Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, ianuarie 20, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » TÂRGOVIŞTE: „Trişezi centura, păcăleşti viaţa”, campanie de prevenire derulată de poliţişti

TÂRGOVIŞTE: „Trişezi centura, păcăleşti viaţa”, campanie de prevenire derulată de poliţişti 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.auto-bild.ro)

Marţi, 23 august 2016, de la ora 14:00, se vor organiza la Târgovişte, în zona Primăriei (Piaţa Revoluţiei), activităţi de prevenire în cadrul campaniei naţionale „Supravieţuitorii – Trişezi centura, păcăleşti viaţa”, derulată de Poliţia Română, în parteneriat cu Mercury 360 Communications SRL.

Potrivit IPJ Dâmboviţa, multe dintre victimele accidentelor rutiere nu purtau centura de siguranţă. O practică foarte utilizată este cea a „păcălirii” centurii de siguranţă. De multe ori, conducătorului auto sau pasagerilor le este mai uşor să oprească avertismentul sonor care semnalizează nepurtarea centurii, cuplând centura „peste scaun”, prin faţă sau spatele acestuia sau folosind un dispozitiv similar cu centura (denumit şi „adaptor de centura de siguranţă falsă”).

Centura de siguranţă te protejează! Atunci când iei decizia de a poziţiona centura de siguranţă peste scaun, practic, renunţi la protecţie. Centura de siguranţă este aliatul tău! Cupleaz-o corect pentru a te asigura că toate şansele de supravieţuire în cazul unui accident sunt ale tale, nu ale scaunului!

Adaugă un Comentariu

*