Știri, Muntenia-Sud, România|luni, aprilie 12, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » TÂRGOVIŞTE: Unde, când şi cum vor beneficia pensionarii de servicii medicale gratuite

TÂRGOVIŞTE: Unde, când şi cum vor beneficia pensionarii de servicii medicale gratuite 

club pensionari 1

Primarul Târgoviştei – Cristian Stan şi viceprimarul Carmen Holban au inspectat astăzi şantierul deschis la fostul punct termic PT3 din Microraionul VI (în spatele Şcolii Paul Bănică), acolo unde se amenajează primul club pentru pensionarii din municipiu. La finalul vizitei, edilii s-au declarat mulţumiţi de stadiul lucrărilor şi au preconizat că vor fi finalizate până la sfârşitul lunii octombrie, adică în avans faţă de termenul de execuţie asumat prin contract. Investiţia, în valoare de 500.000 lei (5 miliarde lei vechi), este suportată integral din bugetul local.

„La acest moment, suntem la aproximativ 40%. Observaţi că se lucrează acum la compartimentări şi la închideri. Dintre dotările de care vor beneficia pensionarii din municipiul Târgovişte, amintesc sala multifuncţională în suprafaţă de aproximativ 200 mp şi serviciile de asistenţă medicală şi stomatologice gratuite. Practic, aici vor fi permanent un medic generalist şi un stomatolog, fiecare dintre aceştia acordând servicii medicale specifice”, a punctat primarul Cristian Daniel Stan.

club pensionari 2Pentru a beneficia de toate acestea, pensionarii trebuie să facă dovada că locuiesc în Târgovişte şi să prezinte o adeverinţă medicală din care să reiasă că nu suferă de boli contagioase. Clubul pentru pensionari din Micro VI va avea o capacitate de 50 de persoane.

„Aceste tipuri de lucrări sunt eligibile şi pe fonduri europene. Prin urmare, vrem să prindem câteva proiecte de acest fel şi pe fonduri europene. Am început cu sume din bugetul propriu. În momentul acesta, se lucrează din plin şi în trei luni de zile finalizăm cu tot ceea ce înseamnă această facilitate pentru pensionarii din municipiul Târgovişte. Am convingerea că va fi foarte bine primită de beneficiari. Sperăm ca anul acesta să începem lucrările şi la fostul punct termic din Micro VIII, zona Polimed. În următorii 2-3 ani, vrem să avem în Târgovişte 7-8 cluburi pentru pensionari. Vrem să realizăm 4-5 pe fonduri europene şi încă vreo 3-4 pe fonduri din bugetul propriu”, a declarat Cristian Daniel Stan.

club pensionari 3

Adaugă un Comentariu

*