Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iunie 4, 2023
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » TÂRGOVIŞTE: „Uniţi în cuget şi-n simţiri”, spectacol tradiţional românesc!

TÂRGOVIŞTE: „Uniţi în cuget şi-n simţiri”, spectacol tradiţional românesc! 

Sursa foto: Asociaţia Literata

Anul acesta, în judeţul Dâmboviţa, manifestările dedicate Micii Uniri, înfăptuită de domnitorul Alexandru Ioan Cuza la 24 ianuarie 1859, au depăşit stadiul de banal, nu datorită autorităţilor – care s-au complăcut în a pune în scenă, ca de fiecare dată, un program şters, ci graţie marşului tricolor organizat pe 23 ianuarie de Şcoala Vasile Cârlova Târgovişte şi spectacolului tradiţional românesc din seara de 24 ianuarie, care a purtat semnătura Asociaţiei Literata.

Sursa foto: Asociaţia Literata

Sursa foto: Asociaţia Literata

Evenimentul a fost deschis de corul de copii „Anastasis” de la Catedrala Eroilor, coordonat de părintele Lucian Mileşan. Aceştia au încălzit atmosfera cu cântece patriotice. A urmat o reprezentaţie de excepţie a Ansamblului Folcloric „Victor Udrea” din Fieni, condus de Alexandru Udrea. A fost o seară extraordinară la Casa Tineretului din Târgovişte, cu muzică tradiţională şi oameni care au petrecut româneşte într-o zi de mare sărbătoare naţională!

Sursa foto: Asociaţia Literata

Sursa foto: Asociaţia Literata

Adaugă un Comentariu

*