Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 18, 2018
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » TÂRGOVIŞTE: „Vânătoarea sălbatică”, o nouă premieră la Teatrul Tony Bulandra!

TÂRGOVIŞTE: „Vânătoarea sălbatică”, o nouă premieră la Teatrul Tony Bulandra! 

teatrul tony bulandra

Vineri, 6 octombrie 2017, de la ora 19:00, Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte vă propune o nouă premieră după un text de William Shakespeare. Spectacolul „Vânătoarea sălbatică” este o parodie a unei tragedii, în viziunea regizorală a italianului Michele Modesto Casarin – director artistic al Companiei de Teatru Pantakin din Veneţia. Avanpremiera se va juca joi – 5 octombrie, tot de la ora 19:00. Atenţie! Producţia nu este recomandată publicului cu vârsta sub 16 ani!

„Acesta este cel mai ambițios proiect de până acum pus în scenă de mine, în primul rând pentru tema abordată: Titus Andronicus, o poveste crudă, îmbibată cu sânge și violență, dar și cu jocuri politice, strategii mascate și lașitate; în al doilea rând pentru limba și, în consecință, cultura română, străine mie.

Deci, întreaga provocare a spectacolului a fost cum să traducem tema din Titus în vremurile și jocurile specifice măștii, cum să găsim un echilibru între ferocitatea gotică și inventivitatea măștilor și, în cele din urmă, cum să transmitem toate acestea unei trupe de actori care nu este obișnuită să lucreze în stilul Commedia dell’Arte.

Răspunsul a venit singur prin munca la scenă, cu multă dedicare și voință, în dorința de a dărui spectatorilor Teatrului Tony Bulandra un spectacol demn de ei. În ceea ce privește partea creativă a proiectului trebuie neapărat să-l nominalizez pe Stefano Perocco di Meduna, maestru al măștilor, care a creat exclusiv pentru Teatrul Bulandra cinci minunate măști din piele”, mărturiseşte regizorul italian Michele Modesto Casarin.

Acţiunea se petrece în Roma periferică şi neglijată, unde există fabrici vechi şi şantiere abandonate. În această pustietate, se constituie o nouă bandă de dealeri de droguri, străini veniți din afară – goții, însetați de bani și putere. Goții l-au detronat pe Saturninus (Cezarul), fost șef al orașului, care acum este în decădere. În acest război între bande, locotenentul Titus, un polițist corupt, care face dreptate după bunul plac cu ajutorul acoliților săi Virgo și Lucio, încearcă prin amenințări și șantaje să mențină un echilibru precar. Dar setea de sânge și răzbunare va spulbera această pace efemeră. Printre localurile „rave”, râuri de cocaină și pistoale fumegânde, într-o alternanță dintre tragic, grotesc, poetic și palpitant începe „Vânătoarea sălbatică”.

Producţia s-a născut dintr-un proiect european care co-implică Teatrul Tony Bulandra alături de Universitatea Ca`Foscari din Veneția, compania de teatru Pantakin și alți prestigioși parteneri europeni.

VÂNĂTOAREA SĂLBATICĂ
Inspirată în mod liber din TITUS ANDRONICUS de William Shakespeare

Dramaturgia: Andrea Pennacchi și Michele Modesto Casarin
Traducerea: Marinela Liliana Stroe
Regia artistică: Michele Modesto Casarin
Asistent regie: Silvia De Bastiani

Scenografia: Mc Ranin
Maestru de măști: Stefano Perocco di Meduna
Asistenți: Gaia Geri, Remi Cassan

Distribuție:
Liviu Cheloiu – TITUS
Corneliu Jipa – SATURNINUS
Radu Câmpean – AARON
Iulia Verdeș – TAMORA
Andrada Fuscaș – LAVINIA
Emanuel Bighe – LUCIO / BASSIANUS
Ana-Maria Olaș – VIRGO
Daniel Nuță – DEMETRIO
Răzvan Teodorescu – CHIRONE

Voce Coriolanus: Alexandru Năstase
Alarbo: Florin Necșoiu

Regia tehnică: Radu Ilicea
Sunet/Retroproiecție: Andrei Enache și Ana Maria Cucută
Lumini: Oana Caibăr și Adrian Dragomir

Adaugă un Comentariu

*