Știri, Muntenia-Sud, România|marți, octombrie 15, 2019
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » TÂRGOVIŞTE: „Vânătoarea sălbatică”, prima premieră a noii stagiuni la Teatrul Tony Bulandra

TÂRGOVIŞTE: „Vânătoarea sălbatică”, prima premieră a noii stagiuni la Teatrul Tony Bulandra 

conferinta teatru tony bulandra 1

Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte deschide stagiunea 2017-2018 în data de 29 septembrie, cu spectacolul „Fumos e în septembrie la Veneţia” , de Teodor Mazilu, regia Mc Ranin. O săptămână mai târziu, pe 6 octombrie, ne vom bucura, în premieră, de „Vânătoarea sălbatică”, după „Titus Andronicus” de William Shakespeare, în viziunea regizorului italian Michele Modesto Casarin.

„Proiectul meu este să lucrez pe o dramă şi să conduc publicul pe un drum în care să se întrebe dacă să râdă sau să plângă. Viaţa este atât de dramatică, încât uneori ne vine să râdem. Proiectul este unul de «commedia dell’arte» modernă. Colaborez cu unul dintre cei mai mari creatori de măşti din Europa, care a creat măşti noi, special pentru această producţie a Teatrului Tony Bulandra din Târgovişte, şi eu trebuie să descopăr cum să le folosesc.

Încerc să povestesc Shakespeare ca şi cum ar fi răit şi ar fi scris astăzi. Am scris textul nu pentru că nu-mi place cel original, chiar dacă este considerat un pic crud, ci pentru a fi compatibil cu măştile. La Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte, materialul este optim pentru a face această experienţă. Există o echipă de actori din interiorul teatrului foarte bună şi există un grup de tineri actori din afară foarte dornici să înveţe şi să se pună în joc”, a mărturisit Michele Modesto Casarin.

PROGRAM SPECTACOLE SEPTEMBRIE-OCTOMBRIE 2017 | TEATRUL TONY BULANDRA TÂRGOVIŞTE

Regizorul italian este impresionat şi de publicul târgoviştean, pe care l-a studiat în timpul spectacolului „Visul unei nopţi de iarnă”. Tot atunci a decis că Liviu Cheloiu este cel mai bun actor pentru rolul principal din „Vânătoarea sălbatică”.

„N-am înţeles foarte bine limba, dar m-a impresionat publicul. Era un matineu pentru şcoli. Am fost impresionat de atenţia acelor tineri, chiar dacă spectacolul era lung pentru vârsta lor. M-a impresionat atenţia de care dădeau dovadă. În Italia, mi se întâmplă foarte des să văd luminiţele de la celulare aprinse în sală. Nu s-a întâmplat şi aici, la Târgovişte. A fost momentul când m-am gândit că ceea ce face Teatrul Tony Bulandra este foarte bine. Cred că în România, ca şi în Italia, avem mare nevoie de un public educat. La Târgovişte, am văzut un public educat, un public de tineri care vor veni la teatru şi în viitor. Am descoperit aici o insulă a fericirii şi un public de calitate”, spune regizorul Michele Modesto Casarin.

Adaugă un Comentariu

*